Erişilebilirlik

Amerikan Hükümetinde Kapanma Tehlikesi


Amerikan Hükümetinde Kapanma Tehlikesi
Amerikan Hükümetinde Kapanma Tehlikesi

Başkan Barack Obama, bütçe görüşmelerinde ilerleme sağlandığını ancak çözümü güç sorunların devam ettiğini söyledi.

Obama, Demokrat Senato lideri harry Reid ve Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada bir çözüm bulunacağı konusunda “çok iyimser” olmadığını itiraf etti.

Bütçe kriziyle ilgili görüşmelerde anlaşma sağlanamazsa, 9 Nisan gününe girildiğinde, harcama yetkisi olmadığından, hükümet kapanabilir.

Temsilciler Meclisi’nde, 8 Nisan’dan sonra, federal hükümete bir haftalık harcama yetkisi veren tasarı dün oya sunuldu ve kabul edildi. Ancak Senato Çoğunluk Lideri Demokrat Harry Reid, Cumhuriyetçilerin tasarısının kalıcı çözüm getirmeyeceğini söyledi. Başkan Barack Obama da, tasarıyı veto edeceğini söyledi.

Demokratlar anlaşmazlığın, haftalık uzatmalar yerine, hükümete, mali yılsonuna kadar harcama yetkisi tanıyacak şekilde çözülmesini istiyor.

Taraflar anlaşma sağlayamazsa federal hükümet, harcama yetkisi olmadığından, birçok faaliyetini askıya alacak, birinci derecede önem taşımayan personeline zorunlu ücretsiz izin kullandıracak.

Başkan Obama, Twitter hesabından yayınladığı mesajda ekonominin tam da toparlanmaya başladığı bir dönemde bütçe konusunda uzlaşmaya varılamamasının kabul edilemeyeceğini söyledi.

Hükümetin kapanması durumunda Amerika'da yaşanacak gelişmeleri Amerika'nın Sesi Yeni Ekonomi blog'unda ayrıntılı biçimde okuyabilirsiniz.

XS
SM
MD
LG