Erişilebilirlik

Amerikan Halkı Silah Kontrolundan Yana


Quinnipiac Üniversitesi’nin anketine katılanların %92’si özgeçmiş taramasına, %56’sı saldırı silahlarının yasaklanmasına destek veriyor

Amerika’da yayınlanan yeni bir kamuoyu yoklaması halkın büyük bir çoğunluğunun silah satışlarında özgeçmiş taraması yapılmasına destek verdiğini ortaya koydu.

Quinnipiac Üniversitesi’nin yaptığı kamuoyu yoklamasına katılanların %92’si özgeçmiş taramasına destek verirken, %56’sı saldırı silahlarının ve 10 mermiden fazla kapasiteye sahip şarjörlerin yasaklanmasını istiyor.

Araştırmaya katılanların %46’sı Ulusal Ateşli Silahlar Birliği’nin silahlarla ilgili görüşlerine katılırken, %43’ü ise Başkan Barack Obama’nın görüşlerini destekliyor.

Başkan Obama, Aralık ayında Connecticut eyaletinin Newtown kasabasında bir ilkokula düzenlenen silahlı saldırıda 20’si çocuk 26 kişinin ölmesi üzerine silahların kontrolu konusunda bir dizi sıkılaştırıcı önlem önerdi.

Ancak Ulusal Ateşli Silahlar Birliği (NRA) bu önerilere karşı çıkıyor.

Quinnipiac Üniversitesi’nin yaptığı kamuoyu yoklamasına 1772 kişi katıldı. 30 Ocak - 4 Şubat tarihleri arasında yapılan araştırmada hata payı %2,3 olarak açıklandı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG