Erişilebilirlik

Amerikan Halkı Kongre’ye Güvenmiyor


Halkın çoğu hükümetin kapanmasına yol açan siyasi gerginlikten Cumhuriyetçileri suçlarken, Kongre’ye verilen destek %5’e düştü

Yeni bir anket, kamuoyunun Kongre’deki siyasetçilere verdiği destek oranının çok düşük olduğunu ve Amerikan halkının, hükümetin kısmen kapanmasından Demokratlardan çok Cumhuriyetçileri suçladığını gösteriyor.

Associated Press haber ajansı ve piyasa araştırma kuruluşu GfK’nin ortak yaptığı ankete katılan 1000 kişinin %62’si, hükümetin geçen hafta kapanmasından Cumhuriyetçi siyasetçileri sorumlu tutuyor. Katılımcıların yaklaşık yarısıysa kapanmanın sorumlusu olarak Başkan Obama ya da Demokratları görüyor.

Kongre üyelerine verilen kamuoyu desteğiyse %5 oranında.

Öte yandan Başkan Obama, Amerika’nın şimdiye kadar tüm borçlarını ödediğini söyleyerek tüm dünyayı rahatlatmaya çalışıyor. Obama, Kongre’nin Amerika’nın borçlarını ödeyemez duruma düşmesinin küresel ekonomik iyileşmeye zarar vermeyeceği yönündeki yorumlarının yatırımcıları kaygılandırdığını dile getirdi. Başkan, Kongre’yi, hiçbir koşul olmadan borç tavanını yükseltmek için oylama yapmaya çağırdı.
Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner ise Başkan Obama’nın borçlanma limiti ve bütçe konularında taviz vermeyi reddetmesini hayal kırıklığıyla karşıladığını belirtti. Boehner, Amerika’da hükümetin bu şekilde işlemediğine dikkat çekti. Borçlanma limiti konusunun pazarlık masasına her zaman konulduğunu belirten Boehner, Amerika’nın olmayan paraları harcayamayacağını kaydetti.

Maliye Bakanlığı’nın 16 trilyon 700 milyar dolarlık borçlanma limitine 17 Ekim’de erişmesi bekleniyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG