Erişilebilirlik

ABD Gn. Kurmayı’na Siber Saldırı ‘Devlet Destekli’


Amerikan Genelkurmayı’nın elektronik posta şebekesine yapılan siber saldırının “devlet destekli olabileceği” bildirildi. Basında saldırının Rusya kaynaklı olduğu iddia edilmekle birlikte yetkililer, bu devletin hangisi olduğunu açıklamayı reddediyor

Amerika’nın Sesi’ne konuşan bir Pentagon yetkilisi, saldırının “devlet desteği izlerini taşıdığını” söyledi.

25 Temmuz’da gerçekleşen siber saldırı, Savunma Bakanlığı internet ağının kapatılmasına neden oldu. İnternet ağı henüz açılmış değil.

İnternet ağının, yaşanılan güvenlik boşluğunun giderilmesi için kapatıldığını söyleyen Savunma Bakanlığı sözcüsü Albay Jeff Davis, gazetecilere yaptığı açıklamada, Pentagon’un saldırı karşısında “en sert” tutumu aldığının altını çizdi.

NBC ve The Daily Beast’in de aralarında bulunduğu ABD medyası ABD Genelkurmayı’nın e-posta ağına yapılan saldırıyı gerçekleştiren bilgisayar korsanlarının Rusya merkezli olduklarını bildirdi. Medya kuruluşları bu haberi, adlarını vermedikleri bir Savunma Bakanlığı yetkilisine dayandırdı.

Ancak bir Pentagon yetkilisi Amerika’nın Sesi’ne yaptığı açıklamada, saldırıyı kimin yaptığını henüz bilmediklerini söyledi.

Siber saldırı, 4 bin asker ve sivil personeli etkiledi. NBC kimliğini gizli tuttuğu kaynağına dayandırdığı haberde gizli herhangi bir belgenin çalınmadığını duyurdu.

Amerikalı yetkililer bir süre önce, ABD federal hükümeti çalışanı 21 milyon kişiye ait kişisel bilginin, Çin kaynaklı iki siber saldırıda çalındığını bildirmişti.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG