Erişilebilirlik

Amerikan Ekonomisinde Son Çeyrekte Küçülme


Amerika Merkez Bankası yetkilileri, ülke ekonomisinin son aylarda durgunluk yaşadığını bildirdi.

Federal Reserve yetkilileri bundan dolayı ekonomiyi canlandırma çabalarının devam edeceğini söyledi. Banka bu çabalar çerçevesinde, her ay 85 milyar dolarlık tahvil almaya devam ederek, uzun vade faiz oranlarını düşük tutmaya çalışacak. Banka ayrıca kısa vadeli faiz oranlarını da rekor düzeyde düşük tutmaya bir süre daha devam edecek.

Amerika Merkez Bankası’nın son adımları, Ticaret Bakanlığı’nın yayınladığı ve ekonominin 2012’nin son çeyreğinde küçüldüğü yolundaki raporu izliyor. Federal hükümet uzmanları, son dönemdeki ekonomik durgunluğu devlet harcamalarındaki kesintilere, azalan ihracata ve özel işletmelerin küçük envanterler tutmasına bağlıyor.

Son çeyrekte ekonomi küçüldü

Ticaret Bakanlığı’nın son raporuna göre Amerikan ekonomisi geçen yılın son üç ayında, yıllık binde bir oranında bir küçülme yaşadı. Bu rakam, 2009’dan bu yana Amerikan ekonomisinin en zayıf performansı oldu.

Üçüncü çeyrekteki büyüme oranının yüzde 3 olmasından dolayı, son çeyrekteki rakam oldukça sert bir düşüşe işaret ediyor. Bir yandan federal hükümet yeni kesintiler düşünürken, Amerikalı tüketiciler de yükselen vergilerle boğuşmak durumunda. Avrupa’daki ekonomik durgunluk ise, Amerikan ihracat ürünlerine olan talebi düşürdü.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG