Erişilebilirlik

13 Şubat Amerikan Basınından Özetler


13 Şubat Amerikan Basınından Özetler
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:18 0:00

New York Times ana sayfasında Ulusal Güvenlik Konseyi’nde yaşanan çalkantılar ve gerginliklerle ilgili haber yer alıyor. Habere göre Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’in Rusya’nın Amerika Büyükelçisi’yle Rusya’ya uygulanan yaptırımların kaldırılması konusunda yaptığı görüşmenin ortaya çıkması, Flynn’in Beyaz Saray’daki geleceğini tehlikeye attı. Flynn, New York Times’a göre bir yandan da Trump’ın baş stratejisti Steve Bannon’un gölgesinde kalmaktan korkuyor. Haberde ayrıca Trump Yönetimi altında oluşturulan yeni konseyin daha önceki yönetimlerinkine göre çok daha farklı olduğunun altı çiziliyor. Konseyde siyasete karışmadan, tarafsız olarak çalışmak isteyenlerin aşırı partizanlık gösterileri karşısında son derece rahatsız oldukları aktarılıyor. Örneğin kimi konsey çalışanlarının yabancı mevkidaşlarıyla yaptıkları toplantılara, üzerinde Trump’ın kampanya sloganları olan kahve fincanlarıyla girmeleri büyük rahatsızlık yaratıyor. Öte yandan sabah kalktıklarında Trump’ın Twitter mesajlarıyla karşılaşan konsey çalışanlarının günü kurtarmak için bu mesajlara göre politika oluşturmaya çalışmaları, konsey bünyesinde büyük kaygı yaratıyor.

New York Times bugün ayrıca babaları Donald Trump’ın Beyaz Saray’da daha ilk bir ayı dolmadan fırtınalar koparan, tartışmalı başkanlığı sırasında şirket yönetmeye çalışan Donald Jr ve Eric Trump’ı ana sayfasına taşımış.

Habere göre babalarının kurduğu imparatorluğu devralan iki oğul, büyük bir muammayla karşı karşıya. En büyük soru, babalarıyla aralarına mesafe koyarken bir yandan da şirketler grubunu nasıl büyütecekleri. Trump’ın iki oğlu da çıkar çatışması ve etik davranışların sorgulandığı şu dönemde şirketler grubunu gerek Amerika gerekse dünyada büyütme sözü verdiklerini söylüyor. Öte yandan Eric Trump’ın kısa süre önce iş için gittiği Uruguay’da gizli servis tarafından korunduğu için vergi mükelleflerine 100 bin dolarlık fatura çıkarılması, büyük tepki çekti. Öte yandan haftasonlarını sahibi olduğu tesislerde geçirip küresel çaplı potansiyel müşterilerin dikkatini çekmesi, söz verdiği halde hiçbir malvarlığını satışa çıkarmaması, kızı Ivanka’nın markasını satmayı durduran mağaza zincirine öfkelenmesi de Başkan Trump için büyük sorun yaratıyor.

Los Angeles Times ise dün akşam 59‘uncusu dağıtılan müzik ödülleri Grammy’lere yer vermiş. Gazete, törenin açılışını yapan ve törenden en iyi şarkı, en iyi kayıt ve en iyi albüm dahil beş ödülle ayrılan Adele’i ana sayfaya taşımış. Grammy’lerin sanat ve politikanın kesişim noktası haline geldiğini yazan LA Times, törende birlik beraberlik çağrılarından Trump’a yönelik açık eleştirilere kadar birçok sesin duyulduğunu yazıyor.

Los Angeles Times ayrıca California’daki Oroville Barajı’nın su seviyesini düşürmede kullanılan su savaklarından birinde delikler açılması üzerine 100 bin bölge sakininin tahliye edildiğini bildiriyor. Habere göre yetkililer, dev su rezervuarının taşması sonucu oluşacak selin çok büyük can ve mal kaybına yol açmasından korkuyor.

XS
SM
MD
LG