Erişilebilirlik

Amerikalıların Çoğunluğu Suriye'ye Müdahaleye Karşı


Amerikalıların %62’si Suriye’de askeri hedeflerin bombalanmasını onaylamıyor, %63’ü de muhaliflerin silahlandırılmasına karşı çıkıyor

Pew Araştırma Merkezi tarafından yapılan kamuoyu yoklamasına göre Amerikalıların çoğunluğu Suriye’ye müdahale edilmesine karşı çıkıyor.

Araştırmaya katılan Amerikalıların %64’ü Amerika’nın Suriye’de harekete geçme sorumluluğu olmadığını düşünüyor. Amerikalıların %62’si Suriye’de askeri hedeflerin bombalanmasını onaylamıyor, %63’ü de muhaliflerin silahlandırılmasına karşı çıkıyor.

Ancak, bu veriler geçen yıl Mart ayında Libya müdahalesinden önce yapılan araştırmalarda alınan sonuçlara benziyor. Yine Pew Araştırma Merkezi tarafından yapılan yoklamaya göre Libya operasyonunun başlamasından sonra askeri harekete verilen desteğin arttığı görülmüştü.

Pew Araştırma Merkezi, kamuoyu yoklamasında katılımcılara Amerika’nın İran, İsrail ve Afganistan politikalarını da sordu.

Araştırmaya göre katılımcıların %34’ü Amerika’nın İran konusunda aceleci davranmasından kaygı duyarken %54’ü harekete geçmek için fazla vakit kaybetmesinden endişeli.

Afganistan konusundaysa Amerikalıların %57’si Amerikan birliklerinin en kısa sürede çekilmesini isterken, %35’i istikrar sağlana kadar askerlerin görevine devam etmesi gerektiğini düşünüyor.

Bu arada, araştırmaya göre, Amerikalıların %46’sı Amerika’nın İsrail’e verdiği desteği uygun bulurken; %22’si İsrail’e fazla destek verildiği; %20’si yeterince destek verilmediği görüşünde.

Ankete, 7-11 Mart tarihleri arasında 1.503 kişi katıldı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG