Erişilebilirlik

Amerikalıların Din Bilgisi Zayıf


Amerikalıların Din Bilgisi Zayıf
Amerikalıların Din Bilgisi Zayıf

Amerika’da yapılan bir araştırma Amerikalıların kendi dinleri ve diğer dinleri çok iyi bilmediklerini ortaya koydu.

Bağımsız Pew kuruluşunun Din ve Kamu Yaşamı forumunun yürüttüğü araştırmada, 3 bin 400 Amerikalı çeşitli dinler hakkında sorulan sorulara yanlış yanıtlar verdi.

Araştırmaya göre Tanrı’ya inanmayan ya da Tanrı’nın varlığını sorgulayan Amerikalılar dinler hakkında en çok bilgiye sahip olanlar.

Ateistler ve agnostikler 32 sorunun 21’ine doğru cevap verdi. Bu grubu yaklaşık 20 soruya doğru yanıt veren Yahudiler ve Mormonlar izledi.

Hıristiyanlık ile ilgili sorulara en çok doğru yanıt verenler de yine Mormonlar oldu. Yahudiler, Ateistler ve Agnostikler İslam ve Budizm gibi dünya dinleri konusunda daha çok soruyu doğru yanıtlayabildi.

Araştırmadan çıkan diğer bazı sonuçlar da şöyle: Amerikalıların sadece yüzde 47’si Dalai Lama’nın Budist olduğunu biliyor. Soruları yanıtlayanların sadece yüzde 27’si Endonezya’nın en büyük Müslüman nüfusa sahip ülke olduğunu söyleyebildi. Ayrıca Amerikalıların yüzde 53’ü Alman Martin Luther’in Protestan reformunun lideri olduğunu da bilemedi.

Araştırmada sorulan soruların bazıları ise şöyleydi: “İsa ne zaman doğdu?”, “Ramazan nedir?” ve “Dalai lama hangi dindendir?”

Pew yetkilileri, daha önceki araştırmanın, Amerika’nın dünyanın gelişmiş ülkeleri içindeki en dindar ülke olduğunu gösterdiğini de belirtiyor.

XS
SM
MD
LG