Erişilebilirlik

Amerikalılar Şükrediyor


Başkan Obama Beyaz Saray'da "Peynir" adlı hindiyi affederken
Başkan Obama Beyaz Saray'da "Peynir" adlı hindiyi affederken

Amerika’da bugün Şükran Günü bayramı kutlanıyor. Milyonlarca Amerikalı aile bu akşam akraba ve dostlarıyla aynı masa etrafında oturarak geleneksel Hindi yemeğini yiyecek

Amerika’da bugün Şükran Günü kutlanıyor. Milyonlarca Amerikalı aile bu akşam akraba ve dostlarıyla aynı masa etrafında oturarak geleneksel Hindi yemeğini yiyecek

Her yıl Kasım ayının son Perşembe’sinde kutlanan Şükran Günü’nün mükellef bir yemeğin yanı sıra Noel alışverişi için büyük indirimlerin başladığı gün olarak Amerika’nın sosyal ve ekonomik hayatında büyük bir önem taşıyor.

Başkan Barack Obama ve ailesi, Şükran Günü arifesinde yoksullara beslenme ve diğer temel ihtiyaçları sağlayan bir yardım merkezinde yemek dağıttı.

Başkan bir gün önce, kendisinden önceki başkanların yaptığı gibi sembolik olarak bir hindiyi affederek kesilmekten kurtardı.

Birçok Amerikalı’nınakşam ziyafet masasından kalkar kalkmaz alışveriş merkezlerine gitmeleri bekleniyor.

Cuma günü de bu alışveriş furyasının devam etmesi bekleniyor. “Kara Cuma” indirimlerinin yanı sıra tüketiciler Pazartesi günü de Internet üzerinden yapılan satışlarda büyük indirim yapılan “Kara Pazartesi”ni de dört gözle bekliyor.

Amerika Ulusal Perakendeciler Birliği’nin tahminlerine göre 68 milyon Amerikalı bu hafta sonu alışverişe çıkacak.

Bu arada New Yorklular da geleneksel Şükran Günü geçit töreni için sokaklardaki yerlerini aldılar. 88 yıldır Macy’s adlı mağazanın düzenlediği geçit törenine ünlü sanatçılar da katılıyor.

Amerika’nın doğu kıyılarını etkisi altına alan soğuk hava dalgası Şükran Günü için ailelerinin yanına gitmeye çalışan milyonlarca Amerikalının seyahatlerini zorlaştırdı. Şükran Günü, Amerika’nın en fazla seyahate çıkılan dönemi olarak biliniyor.

Amerika’da ilk Şükran Günü, Massachusetts eyaleti kıyılarında zor geçen bir hasat mevsimi sonrası gıda sıkıntısı çeken İngiliz göçmenler tarafından kendilerine hindi ve diğer yemekleri getiren Kızılderililerle birlikte 1621’de kutlanmıştı.

Bu günü, resmi bayram olarak ilan edense ülkenin ilk başkanı George Washington oldu. Washington’un 1789’daki bu kararı sonrasında Şükran Günü’nde bütün resmi daireler, okullar ve özel işyerleri kapalı kalıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG