Erişilebilirlik

ABD İslam Konusunda Bölünmüş Durumda


New York'ta Cumhuriyetçiler'in Başkan aday adayı Donald Trump'ı protesto eden bir Müslüman kadın
New York'ta Cumhuriyetçiler'in Başkan aday adayı Donald Trump'ı protesto eden bir Müslüman kadın

Amerika’da yeni bir anket, Demokratlar ve Cumhuriyetçi seçmenler arasında bir sonraki ABD başkanının cihatçı terörle ilgili olarak nasıl konuşması gerektiği hakkında ciddi farklılıklar olduğunu ortaya koydu

PEW Araştırma Merkezi’nin araştırması, Cumhuriyetçiler’in ve kendini Cumhuriyetçi Parti’ye yakın hissedenlerin yüzde 65’inin, Obama’dan sonra gelecek başkanın İslami terörden açık biçimde bahsetmesini istediğini ortaya çıkardı. Bu kesim, bu açıklamaların İslam’ın tümüne yönelik eleştiriler içerse de yapılması gerektiğini düşünüyor. Ancak Demokratlar ve Demokrat Parti’ye yakın kişiler, bir sonraki başkanın daha dikkatli konuşması gerektiğini düşünüyor.

Toplamda Amerikalılar’ın yarısı, başkanın İslamcı aşırılık yanlılarından bahsederken İslam’ı suçlamamasını istiyor.

Geçen ay yapılan anket, ülkenin yarısının bazı Müslüman vatandaşların Amerika karşıtı düşüncelere sahip olduğunu ortaya koydu. Ankete katılanların yüzde 11’i Amerikalı Müslümanlar’ın çoğunun ya da neredeyse hepsinin Amerika karşıtı olduğunu düşünüyor.

PEW'un Aralık ayında yaptığı anket, Amerikalılar’ın neredeyse yarısının, İslam’ın şiddeti diğer dinlere göre daha fazla desteklediğini düşündüğünü göstermişti. Yine ülkenin yarısına yakını, Amerika’da İslami aşırılığın yükselişinden büyük endişe duyuyor.

PEW’un son anketi Amerikalılar’ın 3’te 2’sine yakınının, daha büyük sorunun, dinin şiddet yanlısı kişilerin eylemlerini meşru kılmak için kullanılması olduğunu ortaya koydu.

Başkan Obama, Baltimore’da yaptığı cami ziyaretinde, İslamcı aşırılık yanlılarının yarattığı terör nedeniyle Müslüman Amerikalılar’ın karşı karşıya kaldığı olumsuz ve düşünceleri eleştirmişti.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG