Erişilebilirlik

Amerikalılar İçin Suriye'yle Savaş Nedeni Yok


Amerikalılar İçin Suriye'yle Savaşı Gerektirecek Neden Yok
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:40 0:00

Amerikalılar İçin Suriye'yle Savaşı Gerektirecek Neden Yok

Amerika genelinde, küçük de olsa bazı gruplar ses veren savaş karşıtı gösteriler düzenliyor ve Kongre’den Obama’nın savaş planlarına destek vermemesini istiyor. Göstericiler, Suriye’nin kendi halkına karşı kimyasal silah kullandığı iddiasının savaş için haklı bir gerekçe olmadığı görüşünde. Bazı protestocular ise füze saldırılarının masum sivillerin hayatına mal olacağını ve Amerika’yı yeniden bir savaşın içine çekeceğini savunuyor.

Beyaz Saray’ın önünde gösteri düzenleyen savaş karşıtı bir grup, Suriye’ye açılacak savaşın şiddetin yayılmasından başka bir işe yaramayacağı görüşünde: “Amerika’nın askeri müdahalesi bölgeye barış getirmez, aksine savaşı alevlendirir.”

Bu görüş Amerika’da çeşitli gösterilerle yankılanıyor.

Irak savaşında oğlunu kaybettikten sonra savaş karşıtı bir grup kuran ve California valiliğine aday olan Cindy Sheehan Sacramento’daki gösteride Suriye savaşına karşı çıkıyor.

New York’un Times Meydanı’ndaki gösteride de 200 kadar gösterici “savaşa hayır” diyor.

Houston’da savaşa destek veren küçük bir grupsa, 1400’den fazla kişinin ölümüne neden olan kimyasal saldırının sorumlularının cezalandırılmasını istiyor.

Boston’da ise savaş karşıtları Dışişleri Bakanı John Kerry'nin evinin önünde gösteri yapıyor. Kongre’deki oturumlarda John Kerry, Amerika’nın yeni bir kimyasal saldırıyı önlemek için askeri müdahalede bulunması gerektiğini söylerken, bir grup savaş karşıtı, kırmızıya boyadıkları elleriyle bakanı protesto ediyor.

Wisconsin’de, Mitch Sandquist gibi savaş karşıtları, Amerika’nın Suriye yerine iç sorunlarına odaklanması gerektiğini savunuyor: “Suriye, Amerika’yı tehdit etmiyor. Bütçe krizi yaşadığımız bir dönemde, gereksiz bir savaşa girmenin zamanı değil.”

Savaş karşıtı gösteriler büyük çaplı olmasa da, halkın büyük çoğunluğunun görüşlerini yansıtıyor. Kamuoyu yoklamaları halkın yaklaşık %60’ının savaş istemediğini gösteriyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG