Erişilebilirlik

Amerikalılar En Çok Kime Hayranlık Duyuyor?


Amerikalılar En Çok Kime Hayranlık Duyuyor?
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:14 0:00

Gallup araştırma şirketinin yayınladığı son ankete göre, Başkan Barack Obama ve Demokrat Parti başkan aday adayı Hillary Clinton, Amerika’da en çok hayran olunan erkek ve kadın. Hillary Clinton 20 kere en çok hayranlık duyulan kadın listesine girerek bu alanda bir rekor kırmış durumda.

Araştırma şirketinin anketine katılan Amerikalılar’dan %17’si Obama’yı en çok hayran oldukları kişi olarak belirlerken, %13’ü Hillary Clinton'ı tercih etmiş.

Hillary Clinton, her yıl yapılan bu ankette 20 kez en çok hayran olunan kişiler listesinin üst sıralarında yer aldı ve son 14 senedir de listedeki yerini korudu. Başkan Obama ise 8. defa bu listede.

En çok hayranlık duyulan erkekler listesinin ilk üç sırasında Papa Françesko ve Cumhuriyetçi Parti başkan aday adayı Donald Trump %5 ile ikinciliği paylaşıyor. Trump 1988, 1990 ve 2011’de listede ilk 10’a girmişti.

Gallup araştırma şirketi, Trump’ın, şaşırtıcı derecede hayranlık duyulanlardan biri olmasını, ekranlarda çok görünmesine bağlıyor. Tartışmalı söylemleriyle her an gündemde olan Trump, bu yüzden, büyük ihtimalle herkesin dilinin ucundaydı.

Pakistanlı genç aktivist Malala Yusufzai ve ünlü televizyon sunucusu ve işkadını Oprah Winfrey, sırayla % 5 ve %4 ile, ilk üçteki diğer kadınlar.

Araştırma şirketine göre, Amerikalılar genelde görevde olan başkanın adını en çok hayranlık duydukları kişi olarak veriyor. Bu yüzden de her başkanın adının, başkanlar iki dönem seçilebildiği için, genelde sadece 8 kere listede yer alabildiği belirtiliyor.

Başkan Obama kadar adı en çok verilen diğer bir başkan Dwight D. Eisenhower oldu. 1953’ten 1961’e kadar başkanlık yapan Eisenhower bu sekiz yıl boyunca en çok hayranlık duyulan kişi seçilmesinin yanı sıra, 1950, 1967 ve 1968 yıllarında da listebaşı olmuştu. Seçimlerin yapıldığı 1952 yılında da en çok hayranlık duyulan erkek seçilen Eisenhower, bu listeye 12 kez girerek, en çok hayranlık duyulan başkan oldu.

Hillary Clinton da 20 kere en hayran duyulan kadın listesine girerek bu listede en çok yer alan kadın. Clinton’ı 13 kere bu listeye giren, Başkan Franklin Roosevelt’in eşi Eleanor Roosevelt izliyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG