Erişilebilirlik

Amerikalılar Alışverişe Doyamadı


Amerika’da Noel alışveriş sezonu hızlı başladı. Perşembe kutlanan Şükran Günü başlatılan indirim kampanyaları nedeniyle alışveriş merkezleri tüketici akınına uğradı.

Ülkenin dört bir yanındaki mağazalara ve alışveriş merkezlerine akın eden halk bir yandan kendi gereksinimlerini ucuza almaya, bir yandan da Noel için akraba ve yakınlarına uygun fiyata hediye bulmaya çalışıyor.

Şükran Günü sonrasında başlatılan büyük ucuzluk kampanyaları nedeniyle Amerika dışından da alışveriş için gelenler var.

Şükran Günü sonrasında yılın en fazla alışveriş yapıldığı gün “Kara Cuma” olarak biliniyor. Eski dönemlerde, muhasebe kayıtlarında zararlarını kırmızı kalemle gösteren perakendecilerin kara geçtikleri gün, kayıtlarını siyah kalemle tutması nedeniyle Şükran Günü’nden sonraki gün “Kara Cuma” adıyla anılıyor.


Amerika'da Alışveriş Çılgınlığı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:39 0:00


Amerika’da ekonominin %70’ini tüketim harcamaları oluşturduğundan Noel’e kadar süren “bayram alışveriş sezonu” ulusal ekonomi açısından da önemli sayılıyor.

“Kara Cuma”dan sonra en önemli alışveriş günü ise “Sanal Pazartesi” adıyla anılıyor. Şükran Günü sonrasındaki ilk Pazartesi olan “Sanal Pazartesi” gününde de online alışveriş siteleri özellikle elektronik aletlerde büyük indirimler yapıyor.

Uluslararası Perakendeciler Birliği, bu haftasonu 147 milyon kişinin alışveriş yapmasını bekliyor. Son yıllarda Amerika’da yaşanan mali sıkıntılar yüzünden daha fazla kişinin indirimlerden yararlanmak istediği de bir diğer tahmin. Bu yüzden de indirimli eşyalar tükenmeden almak isteyen bazı tüketiciler geceden mağaza önlerinde kamp kurdu, uzun kuyruklar oluşturdu.

Uluslararası Perakendeciler Birliği, bu yıl bayram alışveriş döneminde %4’lük bir artış bekliyor. Internet üzerinden alışveriş yapanların sayısında ise %17’lik bir artış beklentisi var.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG