Erişilebilirlik

Amerikalı Sporculardan Tepki


Bazı Amerikalı sporcular yasaklı ilaçları kullanmaları için kendilerine muafiyet tanındığını iddia eden Rus sanal korsanlarına sosyal medyada tepki gösterdiler.

Sanal korsanlar, jimnastikçi Simone Biles, tenis yıldızları Serena ve Venus Williams ile basketbol yıldızı Elena Delle Donne’nin sağlık raporlarını yayınladılar.

Altın madalya sahibi Biles, dikkat eksikliği ADHD tedavisinde kullanılan Methylphenidate kullandığını kabul ediyor. Biles, twitter hesabında yaptığı açıklamada, kendisine ADHD teşhisinin çocukken konduğunu belirtti ve “Temiz spora inanırım, her zaman kuralları takip ettim ve öyle yapmaya da devam edeceğim, dürüstlük spor için çok kritik ve benim için de çok önemli,” dedi.

Amerika Jimnastik Kulübü’nden yapılan açıklamada da Biles’ın Rio’daki Olimpiyat Oyunları dahil ilaç test kurallarını bozmadığı vurgulandı.

Simone Biles
Simone Biles

Venus Willams da özel sağlık bilgilerinin ifşa olmasından duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi ve tenis anti doping programının bütün kurallarını uyguladığını söyledi. Williams, spor alanında en üst seviyede dürüstlüğü desteklediğini kaydetti.

Delle Donne de şakacı bir üslupla twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Sanal korsanlara bir durumumdan dolayı yasal olarak ilaç aldığımı dünyaya duyurdukları için teşekkür ediyorum” dedi.

Dünya Dopingle Mücadele Dairesi (WADA) sızıntıdan siber casus grubu Tsar Team’ı sorumlu tuttu. Bilgisayar uzmanları Demokratik Ulusal Komite ile resmi dairelere düzenlenen siber saldırılardan Tsar Team’i sorumlu tutuyor.

Grup tarafından yayınlanan bilgilerde sporcuların yanlış yaptığına dair kanıt bulunmuyor.

Amerika Anti Doping Dairesi olayı kınadı. Yönetici Travis Tygart olayı korkakça olarak niteledi.

Moskova, olayın arkasında Rus sanal korsanlar olduğunu reddediyor. Rusya Spor Bakanı Vitaly Mutko, Rus atletlerin de siber saldırıların kurbanı olduğunu belirtiyor ve suçluların cezalandırılmasını istiyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG