Erişilebilirlik

Amerikalı Senatöre Rüşvet Suçlaması


Robert Menendez
Robert Menendez

Amerika Adalet Bakanlığı, Demokrat Partili New Jersey Senatörü Robert Menendez hakkında yolsuzluk iddianamesi hazırladı. Senato Dış İlişkiler Komisyonu’nun en yetkili Demokrat Partili üyesi Menendez, siyasi nüfuzunu kullanma karşılığında Floridalı bir göz doktorundan rüşvet almakla suçlanıyor.

Kübalı göçmen bir ailenin çocuğu olan Menendez, Amerikan Kongresi’nin en nüfuzlu Latin kökenli üyeleri arasında bulunuyor. Adalet Bakanlığı, Menendez hakkında 14 ayrı suçlama içeren bir iddianame hazırladı. Bu suçlamalar arasında rüşvetten elektronik sahtekarlığa kadar farklı komplo iddiaları yer alıyor.

Suçlamaları reddetse de Senatör Menendez, siyasi girişimlerinin Dr. Salomon Melgen’e yarar sağlamış olabileceğini kabul ediyor. Menendez’in, federal sağlık daireleriyle temas kurarak Dr. Melgen’in çıkarına hizmet edecek bilgiler edindiği bildiriliyor. Bunun karşılığındaysa, Dr. Melgen’in Senatör Menendez’e hediyeler gönderdiği, hatta özel jetiyle yurtdışı seyahatine çıkardığı belirtiliyor.

Floridalı doktor da benzer suçlamalarla karşı karşıya.

Salomon Melgen’in yıllardır arkadaşı olduğunu savunan Bob Menendez, eylemlerinin suç olduğunu kabul etmiyor. Seçim bölgesi New Jersey’de bir açıklama yapan Menendez, bu suçlamaların kendisini dehşete düşürdüğünü ve mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

Menendez, geçici olarak Senato Dış İlişkiler Komisyonu üyeliğinden çekildi. Türkiye açısından da yakından tanınan Menendez, hem Ermeni tasarlarına yakından destek veren, hem de Senato Dış İlişkiler Komisyonu’nda Başkan’ın Türkiye ve Azerbaycan’a aday gösterdiği büyükelçileri, 1915 olaylarını “soykırım” olarak açıkça ifade etmeye zorlayan ısrarlı sorularla tanınan bir siyasetçi. Menendez, Demokrat Partililer’in Senato’da çoğunlukta olduğu geçen yılın sonuna kadar Dış İlişkiler Komisyonu’nun başkanlığını da yürütmüştü.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG