Erişilebilirlik

Amerikalı Seçmenler Neden Clinton’u Tercih Ediyor?


Amerikalı Seçmenler Neden Clinton’u Tercih Ediyor?
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:06 0:00

Seçmenleri ikna etmek için Iowa'da hummalı bir çalışma içinde olan adaylardan Hillary Clinton, Ames kentinde ön seçimler öncesi bir konuşma yaptı. Amerika'nın Sesi, konuşmayı dinlemeye gelen Amerikalı seçmenlerle konuştu.

Clinton’un Ames kentindeki konuşmasını dinlemek için Missouri eyaletinden gelen Steve Van Doren önceleri Hillary Clinton’ı desteklerken elektronik mesajlarla ilgili skandal nedeniyle hayal kırıklığına uğramış.

22 yasındaki Anne-Marie Van Doren henüz kime oy vereceğine karar vermemiş, ancak adaylar hakkındaki görüşlerini şöyle açıklıyor: “Favori bir adayım yok. Bütün adayların fikirlerini aşırı buluyorum, bu yüzden de başkanlık seçimlerinde kime oy vereceğimi henüz bilmiyorum. Bernie Sanders birçok konuda reform yapmak istiyor ama bunları Kongre’den geçirebileceğini sanmıyorum. Hillary Clinton ise çok uzun yıllardır siyaset ve ekonomi çevreleriyle iç içe, bundan hoşlanmıyorum. Donald Trump’dan ise bahsetmek bile istemiyorum.”

30 yaşındaki psikoloji bölümü lisansüstü öğrencisi Curt More, seçim yarışında Trump’ın öne çıkmasından ve ekonomi ile istihdam gibi konulara yeterince önem verilmemesinden şikayetçi: “Hillary’e destek veriyordum ve sanırım da hala bu görüşteyim. Donald Trump konusu beni tedirgin ediyor. Cumhuriyetçilere çok fazla popülerlik getiriyor, Demokratlarda böyle bir aday yok. Bernie Sanders biraz bu etkiyi yaratıyor Demokratlarda. Bence burada en önemli konu ekonomi ve istihdam. Ben okulu bitirdiğimde is bulabilecek miyim? Benim için ve birçok Amerikalı için en önemli soru bu aslında."

20 yasındaki gazetecilik öğrencisi Audra Vincent, Sanders ile Clinton arasında kalmış görünüyor. Her iki adayın iyi ve kötü yanlarını değerlendiren Vincent’in en büyük umudu ise Cumhuriyetçiler’in Demokratlar’ın karşısına Donald Trump’u çıkarması. Bu durumda Demokratlar'ın kesinlikle başkanlık yarışını kazanacağını düşünüyor.

58 yasındaki Marc Empson da Hillary Clinton’ın önüne çıkacak tüm Cumhuriyetçi adayları geride bırakacağını düşünüyor: “Ben Donald Trump’ın kısa sürede yarıştan kopacağını düşünüyorum. Çünkü o sadece medyanın yıldızı, bir politikacı olarak değeri yok. Ted Cruz ise çok önyargılı bir isim. Dolayısıyla, Hillary’nin karşısına kim çıkarsa çıksın Kasım ayında seçimleri Hillary kazanır.”

Iowa eyalet üniversitesindeki konuşmayı dinlemeye Des Moines’den gelen Mark Ward’ın aday Hillary Clinton. Ward, diğer iki Demokrat adayın Beyaz Saray’a seçilecek kadar tecrübeleri ve halkı ikna edecek gerçekçi fikirleri olmadığı görüşünde.

  • 16x9 Image

    Melek Çağlar

    Melek, meslek yaşamına yazılı basında başladı. Haftalık Barometre gazetesinde muhabir ve Management-Marketing sayfa editörü olarak çalıştıktan sonra 1990’lı yılların başında aynı gazetenin Yazı İşleri Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Meslek yaşamına kısa bir ara verip İngiliz Kraliyet bursuyla City University London’da gazetecilik eğitimi aldı. 1994 yılında Amerika’ya yerleşmeden önce Hürriyet gazetesinde çalıştı. Meslek yaşamına halen Internet, radyo ve televizyon yayıncılığı yapan Amerika’nın Sesi’nde devam ediyor. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Melek, yüksek lisans derecesini 2002 yılında tamamladığı George Washington Üniversitesi MBA programından aldı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG