Erişilebilirlik

Amerikalı Öğretmenler Grevde


Amerika’nın üçüncü en büyük kenti Chicago’da hükümetle aylardır anlaşmazlık yaşayan ve öğretmenler greve gitti. Sendikalar, öğretmenlerin başarısının öğrencilerin sınav notlarındaki artışa göre değerlendirilmesi önerisine karşı çıkıyor.

Yaklaşık 29,000 öğretmen, kent belediyesiyle yürütülen müzakereler sonuç vermeyince işi bırakma kararı aldı. Chicago’daki grev 350,000 öğrenciyi okulsuz bırakırken, çalışan velileri de alternatif çözüm üretmeye zorladı.

Geçmişte Başkan Barack Obama’nın kabinesinde görev yapmış olan Chicago Belediye Başkanı Rahm Emanuel grevle ilgili olarak öğretmen sendikalarını suçladı.

Belediye Başkanı, anlaşmaya varmak üzereyken alınan grev kararından dolayı hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. Emanuel “Bu gerekli olmayan bir grevdi” şeklinde konuştu.

Kent belediyesi öğretmenlere yüzde 16 oranında bir zam önermiş bulunuyor. Ancak yerel yönetim ve öğretmenler arasında, okul müdürlerinin yetkilerinin arttırılması ve öğretmenlerin başarısının değerlendirilmesi yöntemi konularındaki görüş ayrılığı devam ediyor. Belediye Başkanı Emanuel, öğretmenlerin performanslarının bir bölümünün, öğrencilerin sınavlarda gösterdikleri başarıya göre değerlendirilmesini önermişti.Bu yöntem Amerika'nın birçok eyaletinde uygulanıyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG