Erişilebilirlik

Amerikalı Komutanlar Afganistan'dan Umutlu


Amerikalı komutanlar, Afgan güvenlik güçlerinin NATO kuvvetlerine karşı artan son saldırılarına rağmen Taleban’a karşı savaşta ilerleme kaydedildiğini savundu.

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Martin Dempsey ve ABD Merkez Kuvvetleri komutanı Orgeneral James Mattis Kabil’de Afgan ve NATO yetkilileriyle görüştü.
NATO, iki komutanın Afganistan’daki Amerikan ve NATO kuvvetlerinin komutanı Orgeneral John Allen ile Taleban’a karşı sağlanan ilerlemeyi koruma ve Afgan güvenlik gücünü geliştirme konusunu ele aldıklarını açıkladı. Görüşmede “içerden düzenlenen son saldırılar” üzerinde de duruldu.

Son iki hafta içinde Afgan güçleri çoğu Amerikalı 10 NATO askerini öldürdü.
Son olarak Pazar günü Afgan polis üniforması giymiş bir kişi bir NATO askerini vurarak öldürdü. Bu yıl toplam 39 NATO askeri bu tür saldırılarda hayatını kaybetti.

NATO askerlerine, saldırılara karşı önlem olarak üslerinde bile olsalar her zaman silah taşımaları emri verildi
NATO , saldırıların Afganistan’daki genel durumu yansıtmadığını, güvenliğin devir-teslimini etkilemeyeceğini savunuyor.

Pazar günü Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ile telefon görüşmesi yapan Amerika Savunma Bakanı Leon Panetta, saldırıların en azından bazılarında Taleban’ın parmağının bulunduğuna inandığını, örgütün son dönemde toprak kazanımı elde edemediği için bu tarz saldırılara başvurduğunu söyledi.
Taleban ise Afgan güvenlik güçlerine sızdığını ve bu tür saldırıları NATO kuvvetlerine karşı savaş stratejisinin bir parçası olarak gördüğünü bildiriyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG