Erişilebilirlik

'Amerikalı Gençler Dünya Hakkında Bilgisiz'


'Amerikalı Gençler Dünya Hakkında Bilgisiz'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:41 0:00

Amerika’da geçtiğimiz yıl, Ulusal Coğrafya Topluluğu ve Dış İlişkiler Konseyi, üniversite öğrencilerinin bilgi seviyesini test etmek için bir anket düzenledi. Amerikalı öğrencilerin, coğrafya, çevre, nüfus yapısı, dışişleri politikası, uluslararası gelişmeler ve ekonomi alanlarındaki bilgisini ölçmeyi amaçlayan anketin sonuçları hiç de iç açıcı değil. Öğrencilerin büyük bir kısmı, anketteki sorulara doğru cevap veremedi.

Ankete, Amerika’daki bir üniversitede eğitim gören veya üniversite diploması olan, yaşları 18 ila 26 arasında değişen bin genç katıldı.

Anketteki sorular, öğrencilerin dünya ve Amerika’nın dünyadaki rolüyle ilgili bilgilerini ölçmek için tasarlanmış. Ancak sonuçlar pek parlak çıkmadı. Ortalama başarı notu yüzde 55’i geçmedi.

Uzman Richard Haass, “Amerika, dünyada büyük bir rol oynuyor ve bu başarılı dünya düzeninin bir alternatifi yok. Amerika’nın dünyada önemli roller üstlenmeye hazır gençler yetiştirmesi gerekiyor. Ancak bu araştırma, ihtiyacı karşılamaya yetecek sayıda gencimiz olmadığını gösteriyor” diye konuşuyor.

Amerika’nın, saldırıya uğraması halinde Japonya’yı koruması gerektiğini, öğrencilerin sadece yüzde 28’i bildi. Aynı şekilde, öğrencilerin sadece yüzde 30’u, savaş ilan etme yetkisinin Kongre’ye ait olduğunu bilmeyi başardı.

Ancak ankette başarılı olmasalar bile öğrencilerin çoğu, dünya hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istediklerini söyledi.

Anketi hazırlayanlar, sosyal medya programları üzerinde çalışıyor. Amaç, sadece öğrencilerin neyi bilmediklerini anlamak değil, onlara bilgi ulaştırmanın yollarını bulmak, böylece de toplumda aktif vatandaşlar ve bilgili seçmenler haline gelmelerine yardımcı olmak.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG