Erişilebilirlik

Amerikalı Türkler'den Batman’da Kız Yurdu Projesi


Amerikalı Türkler'den Batman’da Kız Yurdu Projesi
Amerikalı Türkler'den Batman’da Kız Yurdu Projesi

Amerika’da Türklerin kurduğu hayır kurumlarından Bridge to Türkiye yaptığı başarılı çalışmalarla son yıllarda adından sık sık söz ettiriyor. Vakfın son projelerinden biri, Batman’da 200 bin dolara mal olacak bir kız yurdu yaptırmak. Vakıf yöneticileri proje için Amerika’nın çeşitli yerlerinde bağış toplama amacıyla toplantılar düzenliyor. Ünlü besteci Fahir Atakoğlu’nun da katıldığı Washington toplantısını sizler için izledik.

Bridge to Türkiye Vakfı’nın, Milliyet gazetesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile birlikte başlattığı, "Baba Beni Okula Gönder" kampanyası çerçevesinde yapılan Batman Kız Yurdu Projesi, 200 bin dolara mal oluyor. Bu paranın yaklaşık 12 bin doları Washington’da yapılan etkinlikte toplandı. Özel bir sanat galerisinde yapılan toplantıda vakfın Washington temsilcisi Lale Yörükoğlu bir konuşma yaptı ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bağış toplama etkinliğinin onur konuğu ünlü besteci Fahir Atakoğlu’ydu. Atakoğlu etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken Amerika’daki Türkler’in kendi ülkelerine bu şekilde yardım eli uzatmasının önemini vurguladı. Atakoğlu Batman ve Güneydoğu Anadolu’nun diğer yerlerinde okumak isteyen genç kızlara da şu mesajı verdi: "Her zaman onların yanında olmaya çalışacağız. Onlar orada, biz buradayiz diye kendimizi hiç farklı hissetmedik. Hep birbirimize kenetlenip yardım etmek için var olmamiz lazim. Onlara bir yardim eli uzatabiliryorsak ne mutlu bize."

Bridge to Türkiye vakfı, kız yurdunun yanı sıra, eğitim masraflarını karşılayamayan öğrencilere kırtasiye, kitap, giyecek ve ayakkabı yardımında da bulunuyor. Bu çalışmalarla ilgili bilgi vakfın web sitesi www.bridgetoturkiye.org'da yer alıyor.

XS
SM
MD
LG