Erişilebilirlik

'Amerikalı Turist Yanlışlıkla Öldürüldü'


'Amerikalı Turist Yanlışlıkla Öldürüldü'
'Amerikalı Turist Yanlışlıkla Öldürüldü'

Meksika sınırındaki bir gölde jet-ski ile gezerken öldürülen Amerikalıya yanlışlıkla ateş açıldığı ileri sürülüyor.

Gölde gezen çifte üç Meksika teknesinden ateş açılmış, olayda yaralanıp suya düşen David Hartley ölmüş, eşi Tiffany ise kurtulmuştu. Öldürülen Amerikalı’nın cesedi hala bulunamadı.

Cinayetle ilgili araştırma yapan bir Amerikan şirketine göre, Hartley çiftine rakip uyuşturucu çetesinden oldukları sanılarak ateş açıldı.

Bu arada önceki gün sınırın güneyinde cinayeti soruşturan Meksikalı komiserin kesik başı bulundu. Meksikalı yetkililer, Rolando Flores Villegas adlı komiserin kesik başının göl yakınlarındaki bir askeri üssün önüne bırakılan bavuldan çıktığını açıkladı.

Güvenlik kuvvetlerine gözdağı vermek için öldürdükleri asker ve polislerin kesik başını paket yapıp yetkililere göndermek Meksika’daki uyuşturucu çetelerinin sık sık başvurduğu bir yöntem.

Meksikalı yetkililer gölün bulunduğu bölgenin uyuşturucu çetelerinin kontrolü altında olduğunu, dolayısıyla geniş çaplı soruşturma yapamadıklarını söylüyor.

Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Washington’un, cinayetinin faillerini bulmak için elinden gelen her şeyi yaptığını söylemişti.

XS
SM
MD
LG