Erişilebilirlik

Amerikalı Piskopos Evli Olduğu Anlaşılınca İşinden Oldu


Amerikalı Piskopos Evli Olduğu Anlaşılınca İşinden Oldu
Amerikalı Piskopos Evli Olduğu Anlaşılınca İşinden Oldu

Katolik Kilisesi Papa Benedick’in Los Angeles piskoposlarından Gabino Zavala’nın istifasını kabul ettiğini açıkladı.

Piskopos Zavala’nın kilisenin bakir kalma yasağını ihlal etmekle kalmadığı, başka bir kentte karısı ve iki genç çocuğu bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Los Angeles Başpiskoposu Jose Gomez, Zavala’nın bu sırrını geçen ay kendisine ifşa ettiğini açıkladı. Piskoposun görevinden ayrıldığını belirten Gomez, Zavala için “kendi hayatını yaşamaya karar verdi” dedi.

Başpiskopos Jose Gomez, Katolik Kilisesi’nin Zavala’nın eşi ve çocuklarına maddi ve manevi destek önerdiğini de sözlerine ekledi.

Hristiyanlar arasında, erkek veya kadın, din görevlilerinin evlenmesine izin vermeyen tek büyük mezhep Katolik Kilisesi. Mezhebe sonradan giren bu inanca göre, kendini dine adayanların İsa peygamberle bağları ailevi ya da toplumsal bağlardan daha önemli. Başka bir deyişle rahip ve rahibeler kendilerini tümüyle dine adayarak, din uğruna bakir kalmayı kabul ediyor.

Katolik kilisesi, İsa peygamberin, “karısını veya kocasını boşayıp başkasıyla evlenen kişi diğerine karşı zina etmiş olur” sözlerine sadık kaldığı için boşanmayı tanımıyor.

Son yıllarda Katolik kilisesinde ardı arkası kesilmeyen seks skandalları ve çocuklara tecavüz olaylarından kısmen kilisenin seks yasağı politikası sorumlu tutuluyor.

XS
SM
MD
LG