Erişilebilirlik

Amerika’dan Suriye’ye Ek İnsani Yardım


Suriye’deki çatışmalardan etkilenenlere 30 milyon dolarlık ek gıda yardımı yapılacak

Amerika, Suriye’deki çatışmalardan etkilenenlere 30 milyon dolarlık ek insani yardım gönderiyor.

Konuya ilişkin açıklamayı yıllık güvenlik toplantıları için gittiği Avustralya’da yapan Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, hem Suriye’deki, hem de Türkiye, Lübnan, Ürdün ve Irak’taki Suriyelilere gıda yardımı yapılacağını açıkladı.

Clinton ayrıca Katar’ın başkenti Doha’da birleşen Suriye muhalefetine etkisini arttırması çağrısında bulundu. Clinton, “Vaadedilen adımların atıldığını görmek istiyoruz. Yeni muhalefete kendi ayakları üzerinde durması için yardım etmeye hazırız,” şeklinde konuştu.
Öte yandan Suriye’nin Dostları toplantılarının beşincisi, 30 Kasım’da Japonya’nın başkenti Tokyo’da yapılacak.

Bu arada Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ise ülkesinin yeni oluşan Suriye muhalefet koalisyonunu tanıdığını, direnişçilerin silahlanmasına yardım edebileceğini bildirdi. Fransa böylece yeni muhalefet koalisyonunu tanıyan ilk Avrupa ülkesi oldu. Altı ülkenin üye olduğu Körfez İşbirliği Konseyi de koalisyonu tanıdığını açıklamıştı.
Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner ise koalisyonu Suriye halkının yasal temsilcisi olarak tanımladı ancak Amerika’nın koalisyonun nasıl örgütleneceğini görmek istediğini bildirdi.

Amerika ve Avrupa şimdiye kadar Suriyeli direnişçileri silahlandırma konusunda isteksiz davranmış, buna gerekçe olarak direnişçilerin dağınık olduğu ve silahların İslami militanların eline düşmesinden duyulan kaygı gösterilmişti.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG