Erişilebilirlik

Amerika’dan Avrupa Uyarısı


Amerika’dan Avrupa Uyarısı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:24 0:00

Amerika, vatandaşlarını Avrupa’da yaz mevisiminde saldırılar olabileceğini belirterek uyardı. Washington, hedefler arasında Fransa’da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası olabileceğini de belirtti.

Bununla birlikte Amerikalı bir yetkili özel bir terör tehdidinin olmadığını söyledi.

Avrupa’da güvenlik konusunda endişeler 13 Kasım’da Paris’te düzenlenen ve 130 kişinin hayatını kaybettiği saldırılarla 22 Mart’ta Brüksel’de metro ve havaalanında 32 kişinin yaşamını yitirdiği saldırılar sonrasında artmıştı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Amerikan vatandaşlarını Avrupa genelinde büyük organizasyonları, turistik bölgeleri, restoranları, ticari merkez ve ulaşımı hedef alabilecek muhtemel saldırılar konusunda uyarıyoruz,” denildi. Seyahat uyarısı 31 Ağustos’a kadar.

Dışişleri Bakanlığı düzenli olarak ülkeler, kıtalar hatta dünya için buna benzer uyarılar yapıyor. En son Avrupa için uyarı 22 Mart’taki Brüksel saldırılarının ardından yapılmıştı.

Amerikalı bir yetkili, Avrupa’ya seyahat uyarısıyla ilgili olarak Bakanlığın belirli bir tehdit bilgisi olmadığını belirtti.

Seyahat uyarısında Fransa’nın 10 Haziran-10 Temmuz arasında düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yapacağı, 13 Kasım’daki saldırıların ardından olağanüstü hal uygulamasının uygulamaya konulduğu, bunun 2 Temmuz’a kadar yürürlükte olacağı hatırlatıldı.

Dışişleri Bakanlığı, "Fransa ve Avrupa’daki futbol stadyumları, eğlence bölgeleri, teröristler için muhtemel hedefler, Avrupa’da diğer geniş çaplı spor organizasyonları da muhtemel hedefler” olarak nitelendirdi.

Açıklamada ayrıca Katolik Kilisesi’nin Polonya’nın Krakow kentinde 26 Temmuz - 31 Temmuz arasında düzenleyeceği Dünya Gençlik Günü’ne de dikkat çekildi ve yerel yetkililerin Polonya’ya gidecek bu kadar geniş çaplı kitle nedeniyle zorluk yaşayabileceği belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, “Polonya, 4 Temmuz’dan 2 Ağustos’a kadar sınırlarında kontroller uygulayacak, bu dönemde Polonya’yı ziyaret edecekler sıkı güvenlik taramasından geçmeye hazırlanmalılar” denildi.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG