Erişilebilirlik

Amerika'da Yine Okul Saldırısı


Gece yarısı ateş açılan Florida Üniversitesi kitaplığının önünde toplanan polisler
Gece yarısı ateş açılan Florida Üniversitesi kitaplığının önünde toplanan polisler

Florida Eyalet Üniversitesi'nin kitaplığında silahlı bir kişinin açtığı ateş sonucu üç öğrenci yaralanırken saldırgan polis tarafından öldürüldü

Florida Eyalet Üniversitesi kütüphanesinde silahlı bir kişinin açtığı ateşte üç öğrenci yaralandı. Saldırgan daha sonra polisle girdiği çatışmada öldürüldü.

Saldırı, Florida eyaletinin Tallahassee şehrinde bulunan üniversitede yüzlerce öğrencinin yaklaşan sınavlarına çalıştıkları kütüphane de gece yarısından kısa bir süre sonra meydana geldi.

Yüzlerce öğrenci yaklaşan sınavları için eğitim gibi olay, Florida State Üniversitesi (güney kenti) Tallahassee, Florida, gece yarısından kısa bir süre sonra meydana geldi.

Saldırganın ateş açmasının hemen ardından birçok öğrenci ya masların altına ya da kitapların bulunduğu koridorlarda saklanırken birçoğu da kütüphaneden can havliyle kaçarak kurtuldu.
Alex Lavene adlı bir öğrenci,ateş açılmasıyla büyük bir kargaşa yaşandığını söyledi.
Polis saldırı kurbanlarının ikisinin derhal hastaneye kaldırıldığını, üçüncü yaralının ise hayati bir tehlikesinin olmadığı için olay yerinde tedavi edildiğini bildirdi.
Polis, kimliğinin ne olduğu halen bilinmeyen saldırganlakütüphane dışında karşılaştığını ve kendisine silahını yere atmasını istediklerini söylüyor. Ancaksaldırganın polislere de ateş açtığı ve polisin karşılık vererek kendisini öldürdükleri bildiriliyor.

Bu olay, Amerika’daki okullarda son yıllarda yaşanan silahlı saldırıların en sonuncusu. Saldırıla rAmerika’da silah kontrol yasalarının sıkılaştırılması konusunda üke çapında tartışma yarattı. Ancak Amerikan anayasasınınsilah sahibi olma ve kendilerini koruma hakkını savunan silah lobisinin karşı çıkması bu konuda herhangi bir yasa değişikliğine gidilmesini önlüyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG