Erişilebilirlik

Amerika'da Tüketim Harcamaları Arttı


Amerika Ticaret Bakanlığı’nın son verilerine göre Mart ayında tüketim %0,2 arttı. Ekonomistler ve yatırımcılar Amerikan ekonomisinin itici gücü olan tüketim harcamalarındaki gelişmeleri yakından ilgileniyor.

Bu arada açıklanan yeni bir rapora göre önümüzdeki aylarda ev satışlarının artması mümkün. Ulusal Emlakçılar Derneği yeni ev satışlarının son üç yılın en yüksek seviyesine ulaştığını bildirdi. Derneğin baş ekonomisti Lawrence Yun verilerin genel ekonomideki iyileşmenin konut pazarındaki toparlanmayı sağladığını gösterdiğini söylüyor.

Son ekonomik kriz konut pazarındaki sorunlardan kaynaklanmıştı. Yun borsada son yıllardaki toparlanma ve ev fiyatlarının yükselmesiyle birlikte ailelerin varlıklarının değerinin kriz öncesi zirveyi yakaladığını ve yakın bir zamanda bundan daha yüksek seviyelere çıkabileceğini söylüyor. Yun’a göre bu emlak pazarı için son derece olumlu bir gelişme.

Bu hafta konut, otomotiv sektörü ve işgücü piyasasıyla ilgili son durumu gösteren rakamlar açıklanacak. Merkez Bankası da Amerikan ekonomisinin durumu hakkında güncellemede bulunacak.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG