Erişilebilirlik

Amerika'yı Karıştıran Irk Cinayeti


 Trayvon Martin'in katilinin cezalandırılması için gösteri yapanlar
Trayvon Martin'in katilinin cezalandırılması için gösteri yapanlar

Amerika'nın Florida eyaletinde genç bir siyah lise öğrencisini öldüren kişinin tutuklandığı ve kasıtsız cinayet suçuyla yargılanacağı açıklandı.

Açıklama olayı soruşturmakla görevlendirilen özel savcı tarafından yapıldı.

Sanık George Zimmerman’la Pazar gününden beri temas kuramadıklarını söyleyen iki avukatı davadan çekildiklerini, sanığın aşırı tutucu ve ırkçı çevrelerin yardımıyla savunması için özel bir fon oluşturduğunu bildirmişti.

Trayvon Martin adlı siyah lise öğrenci, 26 Şubat’ta, Orlando yakınlarında, Meksika kökenli bir beyaz tarafından vurularak öldürüldü.

Amerika'da birçok mahallenin bazıları silahlı bazıları silahsız gönüllü bekçileri var. Semt sakinlerinden oluşan bu kişiler gruplar halında mahallede devriye gezerek şüpheli araç veya kişileri karakola bildiriyor.

Gönüllü bekçi olan Zimmerman, olaydan bir süre önce polisi arayarak mahallede şüpheli bir kişinin dolaştığını söylemiş ve kendisine bir şey yapmaması bildirilmişti.

Siyah genci öldürdükten sonra olay yerinde polisleri bekleyen katilin gözaltına bile alınmaması sadece siyahların değil tüm ülkenin tepkisine yol açtı.

Florida yasaları, ruhsatlı tabancası bulunan kişilere kendilerini tehlikede görmeleri durumunda silahlarını kullanma izni veriyor.

XS
SM
MD
LG