Erişilebilirlik

Amerika'da Seyyar Lokantalara İlgi Büyük


Amerika'da Seyyar Lokantalara İlgi Büyük
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:25 0:00
Linki indirmek için

Son yıllarda Amerika’daki büyük kentlerde seyyar restoranlar giderek daha fazla rağbet görmeye başladı. Bu seyyar lokantalar Washington'da da çok yaygın

Seyyar restoranlara olan ilgi artarken Washington yakınlarında küçük bir işletmenin işleri de açılıyor. Şirket, seyyar restoran üretiyor.

Lee Campbell, “İçeriye girip, kamyonetin arkasına geçip, pencereyi açmanız en fazla 3-4 dakika sürmeli” diyor.

Lee Campbell’a göre seyyar restoran aşçıları, yemekleri çok kısa sürede hazırlamalı: “Seyyar restoranlarımız aşçıların ihtiyaçlarına göre tasarlanıyor. Uzun ya da kısa boylu olmaları, solak olup-olmamaları dikkate alınıyor.”

Campbell, seyyar restoran üreten bir şirketin sahibi. Campbell ve 15 kişilik ekibi son birkaç yılda 200’den fazla seyyar restoran üretmiş.

Washington’da Uzakdoğu yemekleri satan Gauri Sarin’in seyyar restoranını da Campbell’in ekibi yapmış: “Kamyonetimi çok seviyorum, tüm mutfak aletleri çok kullanışlı, herşey yerli yerinde.”

Campbell, her kamyonetin farklı mutfaklara göre özel tasarlandığını söylüyor. En büyük zorluksa dar alanı en iyi şekilde değerlendirmek.

Lee Campbell: “Mutfağın her santimetrekaresini değerlendiriyoruz. Ekibimde en iyi mühendisi çalıştırıyorum.”

Bu mühendislerden biri de, Tom Mayhew. Mayhew, Campbell’la yıllar önce, gönüllü itfaiyeci olarak çalışırken tanışmış: “İtfaiyede 26 yıl çalıştım. Güvenlikle ilgili konuları iyi biliyorum. Bir tasarıma baktığımda önce güvenliğin nasıl olması gerektiğini düşünüyorum. Güvenliği sağladıktan sonra müşterilerin isteklerine cevap vermeye başlıyoruz.”

Washington Seyyar Restoran Birliği’nden Jeff Kelly, kamyonetlerin bazı kurallara da uygun olması gerektiğini söylüyor: “İlk kez seyyar restoran işletecek biri için yerel yönetimin kurallarını anlamak çok zor olabilir. Ama Lee Campbell gibi kuralları ve yasaları bilen biriyle çalışmaları işlerini kolaylaştırır. Campbell kaliteli araçlar üretiyor.”

Carmen ve Chris Morse da Campbell’in firmasına başvuranlardan.

Carmen Morse: “Gurme mini hamburgerler satacağız.”

Chris Morse: “Gençliğimizden beri restoranlarda çalışıyoruz. İlk kez seyyar restoran açıyoruz. Çok heyecanlıyız.”

Washington’daki seyyar restoranların çoğu nakliye firmalarının araçlarından yapılıyor. Araçları mutfağa dönüştürmek 2-3 ay alıyor ve 45 bin dolar tutuyor. Bu fiyat, normal bir restoran açmaktan çok daha ucuz.

Lee Campbell: “Şu anda elimizde 31 sipariş var. Ayda 4-5 kamyonet üretmeye çalışıyoruz.”

Campbell, kaldırım mutfağı sektörü büyümeye devam ettikçe işlerinin iyi gitmesini bekliyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG