Erişilebilirlik

Amerika’da Referandum İçin Oy Kullanma Süreci Başladı


Amerika’da Referandum İçin Oy Kullanma Süreci Başladı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:11 0:00

Avrupa’da 7 ülke ve Avustralya’dan sonra Amerika’da da referandum için oy kullanma süreci başladı. Amerika’daki Türk vatandaşları 1-9 Nisan tarihleri arasında bu ülkedeki diplomatik temsilciliklerde Anayasa değişiklik paketi ile ilgili tercihlerini sandıklarda kullanacakları oylarla belirtecekler.

Bu çerçevede Amerika’daki Türk vatandaşları Washington, Boston, Chicago, Houston, Los Angeles, Miami ve New York’ta oy kullanabilecekler.

Diplomatik temsilciliklerde oy verme süreci sabah 9’dan akşam 9’a kadar kadar devam edecek.

Washington’daki Türk Büyükelçiliği de oy verme sürecinin ilk gününde hareketliydi. Birçok Türk vatandaşı sabahın erken saatlerinde oylarını kullanmak için büyükelçilik binasına geldi.

Amerika’da oy kullanmayı planlayanların yurtdışı kütüğünde kayıtlarının bulunup bulunmadığını www.ysk.gov.tr adresinden kontrol etmeleri gerekiyor.

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç Amerika’daki Türk vatandaşlarına demokratik haklarını kullanma çağrısı yaptı. Gerekli önlemlerin alındığını belirten Kılıç, sonucun ülkeye ve millete hayırlı olmasını dilediğini kaydetti.

Referandumda, Amerika’da yaşayan 100 bin 65 Türk vatandaşının oy kullanma hakkı bulunuyor.

New York’ta 38.407, Los Angeles’ta 16.703, Washington’da 13.860, Chicago’da 9.673, Houston’da 7.485, Miami’de 7.357, Boston’da 6.555 kayıtlı seçmen bulunuyor.

Türk vatandaşları oy kullanırken kimliklerini ispat etmek zorunda. Yetkililer bu konuda seçmenlere nüfus cüzdanı veya pasaportlarını yanlarında getirmelerini öneriyor.

Referandum için Amerika ile birlikte Türk vatandaşları için 57 ülkede sandık kurulacak.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG