Erişilebilirlik

ABD'de Öğretmen Grevi Sona Eriyor


Amerika’nın Chicago kentindeki öğretmenler sendikasının başkanı yerel yönetim ile dört gündür süren grevi sona erdirecek bir anlaşmaya varmak üzere olduklarını açıkladı.
Sendika başkanı Karen Lewis anlaşma şansının yüzde 90 olduğunu bildirdi.
Ancak anlaşma sağlansa bile öğrencilerin Pazartesi gününden önce okullarına dönmeleri beklenmiyor.

Öğretmenlerin başarısının öğrencilerin sınav notlarındaki artışa göre değerlendirilmesi önerisine karşı çıkan sendika Pazar günü greve gitmişti.

Yaklaşık 29,000 öğretmen, kent belediyesiyle yürütülen müzakereler sonuç vermeyince iş bırakma kararı almıştı.
Chicago’daki grev 350,000 öğrenciyi okulsuz bırakırken, çalışan velileri de alternatif çözüm üretmeye zorladı.

Geçmişte Başkan Barack Obama’nın kabinesinde görev yapmış olan Chicago Belediye Başkanı Rahm Emanuel grevle ilgili olarak öğretmen sendikalarını suçladı.

Belediye Başkanı, anlaşmaya varmak üzereyken alınan grev kararından dolayı hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. Emanuel “Bu gerekli olmayan bir grevdi” şeklinde konuştu.

Kent belediyesi öğretmenlere yüzde 16 oranında bir zam öneriyor. Ancak yerel yönetim ve öğretmenler arasında, okul müdürlerinin yetkilerinin arttırılması ve öğretmenlerin başarısının değerlendirilmesi yöntemine başvurulması anlaşmazlık yarattı. Belediye Başkanı Emanuel, öğretmenlerin performanslarının bir bölümünün, öğrencilerin sınavlarda gösterdikleri başarıya göre değerlendirilmesini istiyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG