Erişilebilirlik

Amerika’da Noel Hazırlıkları Başladı


Amerika’da dün kutlanan Şükran Günü sonrasında Noel için hazırlıklar başladı. Amerikalı tüketiciler, Şükran Günü başlatılan büyük indirimlerden yararlanmak için mağazaların önünde uzun kuyruklar oluştururken, Beyaz Saray da Noel ağacına kavuştu.

Ağaç, her yıl olduğu gibi bu yıl da Beyaz Saray’a atlı arabayla getirildi. Michelle Obama, kızları Malia ve Sasha ile birlikte Beyaz Saray’a hediye edilen ağacı teslim aldı. Törende askeri bando da hazır bulundu.

Beyaz Saray’ın da bugün hala takip ettiği Noel ağacı süsleme geleneği 16. Yüzyıl Almanyası’na kadar dayanıyor. Bu gelenek Amerika’ya göç eden Almanlarla bu kıtaya da taşındı.

Gelenek aynı zamanda Amerika’da milyarlarca dolarlık bir sektör halini almış durumda.

Bugün tüm hızıyla başlayan Noel alışverişi Amerika’da özellikle perakendecilik sektörünün kara geçmesi açısından büyük önem taşıyor. Birçok perakendeci yıllık satışlarının yarısına yakın kısmını Şükran Günü ile Noel arası dönemde yapıyor.

Şükran günü ertesinde Noel alışveriş sezonunu başlatan Cuma günü “Kara Cuma” olarak biliniyor. Geçen yıl Kara Cuma günü 220 milyon kişi alışveriş çılgınlığına katılmıştı. Bu yıl ekonomik durum nedeniyle alışveriş yapanların sayısının 147 milyon olması bekleniyor.

Amerika’da ekonominin üçte ikisi tüketim harcamalarına dayandığından Noel alışverişi ulusal ekonomi açısından büyük önem taşıyor.

Amerika'da Alışveriş Çılgınlığı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:39 0:00

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG