Erişilebilirlik

Amerika'da Eski Muharipler Günü


Obama Eski Muharipler Günü'nde Meçhul Asker Mezarlığına çelenk koyarken
Obama, Muharipler Günü'nde Meçhul Asker Mezarlığına çelenk koyarken
Obama Eski Muharipler Günü'nde Meçhul Asker Mezarlığına çelenk koyarken Obama, Muharipler Günü'nde Meçhul Asker Mezarlığına çelenk koyarken
Başkan Barack Obama Eski Muharipler Günü’nde yaptığı konuşmada eski askerlere eğitim ve sağlık hizmetlerinden daha çok yararlanmalarını sağlama sözü verdi.

Washington yakınlarındaki Arlington Ulusal Mezarlığı'nda düzenlenen törende konuşan Obama, hükümetinin eski muhariplere üniversite eğitimi görmeleri ve “rüyalarını gerçekleştirmede” yardımcı olduğunu belirtti.
Obama, bu yılki Eski Muharipler Günü’nün 10 yıldan beri ilk kez Irak’ta “savaşan ve ölen “ tek bir Amerikan askeri olmadan kutlandığını, 33 bin askerin de çekilme takvimi çerçevesinde Afganistan’dan ülkeye döndüğünü vurguladı.
Önümüzdeki yıllarda bir milyonu aşkın Amerikalı askerin sivil hayata geçeceğini belirten Obama hükümetin bu kişilere ilgi göstermekle yükümlü olduğunu söyledi.

Birinci Dünya Savaşının sonunu getiren ateşkes anlaşmasının yıldönümü olan 11 Kasım Amerika’da Eski Muharipler Günü olarak kutlanıyor, ülke çapında düzenlenen resmi törenlerde gelmiş geçmiş tüm savaşlara katılan silahlı kuvvetler mensupları anılıyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG