Erişilebilirlik

Amerika'da Fırtınalarda Ölü Sayısı 300'ü Aştı


Amerika'da Fırtınalarda Ölü Sayısı 300'ü Aştı
Amerika'da Fırtınalarda Ölü Sayısı 300'ü Aştı

Amerika’nın güney eyaletlerini etkisi altına alan fırtına ve kasırgalarda ölü sayısı 305’e ulaşırken, Başkan Barack Obama 194 kişinin öldüğü Alabama eyaletine gidiyor.

Alabama’da Tuscaloosa kentini vuran kasırga çok ciddi hasara da neden oldu. Belediye Başkanı Walter Maddox, “kasırgadan sağ kurtulanlar olduğuna inanamadığını” söyledi.

Alabama Valisi Robert Bentley ölü sayısının artmasından kaygı duyduklarını bildirdi. Eyalette bir milyon kişinin elektriksiz kaldığı sanılıyor.

Başkan Barack Obama Alabama eyaletinde acil durum ilan etti ve tüm eyalete yardım gönderileceğini açıkladı. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada fırtınanın “felaket boyutlarında” olduğuna dikkat çekildi ve bölgenin yeniden toparlanması için federal hükümetin her şeyi yapacağı bildirildi.

Fırtınalar nedeniyle Mississippi’de 14, Georgia’da 11, Tennessee’de 32, Virginia’da 5 ve Arkansas eyaletinde 11 kişi hayatlarını kaybetti.

Fırtına ve hotrumlar önceki gece yarısı Virginia, West Virginia ve Maryland eyaletlerini etkisi adlına aldı. Bu eyaletlerde kasırga uyarısı verildi.

Meteoroloji uzmanlarına göre Amerika, son 40 yılın en şiddetli fırtınalarına sahne oluyor.

XS
SM
MD
LG