Erişilebilirlik

Amerika’da Kar Fırtınası Bitti, Sıkıntılar Bitmedi


Amerika’da Kar Fırtınası Bitti, Sıkıntılar Bitmedi
Amerika’da Kar Fırtınası Bitti, Sıkıntılar Bitmedi

Amerika’nın doğu yakasını etkisi altına alan şiddetli kar fırtınasının ardından kar kaldırma ve temizleme çalışmaları hız kazandı. Karayolu ulaşımının yer yer, havayolu ulaşımının ise aksamalarla yapılabildiği doğu yakasında binlerce yolcu mahsur durumda.

New York kenti çevresindeki 3 büyük havaalanı yeniden açıldı. Ancak havayolu şirketleri, trenler ve otobüs şirketleri seferlerin tamamını yapma ve yolcuları yeniden yerleştirme konusunda sıkıntılar yaşıyor. Birçok yolcu yaklaşık iki günü, havaalanlarında sabahlayarak geçirdi.

Pazar ve Pazartesi günleri iptal edilen uçuşların sayısı 6 bini aştı. Bazı yolcuların daha günlerce mahsur kalabileceği, Noel sonrası yeni yıl hareketliliğinin yaşandığı seferlerde zaten kapasitenin aşıldığı belirtiliyor. Birçok Amerikan havayolu şirketi ekonomik sıkıntılar nedeniyle iç hat uçuşlarının sayısını azaltmıştı.

New York ve çevresine son birkaç günde yağan kar kalınlığının 90 santime ulaştığı belirtiliyor. Kar kalınlığı nedeniyle kentte birçok kişi yollarda kaldı, tren seferleri durduruldu, otobüs seferleri aksadı.

Doğu kıyısındaki Kuzey Carolina, Virginia, Maryland, New Jersey, Massachusetts ve Maine dahil 6 eyalette karla mücadele için olağanüstü hal ilan edildi.

XS
SM
MD
LG