Erişilebilirlik

Amerika'da Farklı Reklam Yöntemi İlgi Görüyor


Amerika'da Farklı Reklam Yöntemi İlgi Görüyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:58 0:00

Billboard ve posterler hala birçok işyeri için etkili bir reklam yolu ama yoldan geçenlerin dikkatini çekmek için kullanılan bir diğer etkili yöntem de reklam panolarını ellerinde sallayan günlük işçiler

Horacio Moreno, beş yıldır reklam panosu taşıyor: “Bu işten iyi para kazanıyorum.”

Ancak, para, Moreno’nun bu işi yapmasının tek nedeni değil: “İş çok eğlenceli. Sürekli başımda durup, daha çok çalışmamı isteyen bir patronum yok.”

Moreno, Arrow Reklamcılık için çalışıyor. Şirketin Washington şubesini 2001 yılında Michael Patterson açmış: “12 yıl sonra 11 ülkede, 49 kentte faaliyet gösteriyoruz. Son 7-8 yıl içinde panoları taşımak için binlerce kişiyi işe aldık. Genelde emlakçılardan talep geliyor ama hemen her sektörde varız.”

Bu pano kiralık daire reklamı. Bina yöneticisi Vincent Stanton, bir yıl önce bu reklam hizmetinden yararlanmaya başlamış: “Bu reklamlar sayesinde daha çok kiracıya ulaşıyoruz.”

Panoları taşıyanlar, daha fazla dikkat çekmek için, reklamları çevirmek, dans etmek ve zıplamak dahil farklı yollar deniyor.

Reklam şirketi de çalışanlarına bu tür yeteneklerini geliştirmeleri için meslek içi eğitim veriyor.

Çalışanlar, sadece genç erkekler değil: “Bu işi yapamayacağımızı sanıyorlar, ama sonra yanıldıklarını anlıyorlar.”

Estefanie Amaya, yedi aydır eğitim alıyor: “Önce kuzenlerim sonra da erkek kardeşim bu işi yapmaya başladı. Bunun üzerine ben de ilgilenmeye başladım. Yaz boyunca bu işte çalışacağım.”

Panoları çevirmek hiç de kolay değil: “Bence bu iş harika bir fırsat.”

Panoları iyi çevirmenin teknikleri de var: “Panoyu belirli bir hızla çevirmelisiniz ki, yoldan geçenler, okuyabilsin. O yüzden belli açıları kullanmak gerekiyor. Bu eski bir reklam yöntemi gibi görünse de her zaman yeniliklere açığız.”

Patterson’a göre, dinamik ve yaratıcı olmak, pano reklamcılığının Amerika’da giderek yaygınlaşmasını sağlıyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG