Erişilebilirlik

Amerika'da En Son Trend: "İş Geliştirme Merkezleri"


Amerika'da En Son Trend: "İş Geliştirme Merkezleri"
Amerika'da En Son Trend: "İş Geliştirme Merkezleri"

İş geliştirme merkezleri yeni bir fikir değil, ancak son zamanlarda hızla yayılıyor. Bu merkezler küçük firmalara hem ofis ortamı sağlıyor hem de birbirlerinin fikirlerinden yararlanma olanağı.

Amerika’da farklı iş alanlarında çalışan birçok girişimci, aynı ofisi başkalarıyla paylaşıyor. Bu ortak ofisi emlakçı Carter Ferrington işletiyor. Ferrington, “Girişimcilerin değişik ihtiyaçları var ve biz de burada bu ihtiyaçlara en ekonomik seçenekleri sunuyoruz,” diyor.

Ferrington’un görünürdeki amacı, ofisteki masaları girişimcilere kiralayıp para kazanmak, ama asıl hedefi ticari fikir ve planların tasarlanıp tartışıldığı bir ortamın içinde bulunmak. Carter Ferrington, “Bu bir arz ve talep meselesi. Evden çalışıp, başarılı olmanız mümkün. Ama burada fikir alışverişi yapacağınız farklı meslek sahipleri, sıkışırsanız yardım isteyebileceğiniz ofis arkadaşlarınız var,” diye konuşuyor.

Büyük şehirlerde ofis kiralamak oldukça pahalı. Örneğin başkent Washington’da küçük bir ofisin aylık kirası 800 ila 1700 Dolar arasında değişiyor. Ancak bu tür ortak iş merkezlerinde kira ayda 300 Dolar civarında.

Bu ortak iş merkezinde fotokopi makinesi ve faks gibi ofis makineleri var. Ofiste yer kiralayan serbest muhasebeci Jennifer Geier, bu mekanın kendisi için büyük bir fırsat sunduğunu söylüyor. Geier, “Tek başıma olunca sürekli elektronik mesajlarla boğuşuyorum, ama bu tür ofislerde çevrenizde daima ilginç bir şeyle uğraşan birileri oluyor, onların enerjisi sizi de olumlu etkiliyor,” diyor.

Genelde tüm kiracılar aynı görüşte birleşiyor. Emlakçı Ferrington ve kiracıları, sık sık konferans salonunda toplanıyor ve fikir alışverişinde bulunuyor. Bu yemekli toplantılarda girişimciler, sorunlarına çözüm arıyor.

Ekonomik zorluklar yaşanan Amerika’da, girişimciler bu ofislerde hem tasarruf ediyor hem de işlerini geliştirmeyi umuyor.

XS
SM
MD
LG