Erişilebilirlik

Amerika'da Ekonomik Düzelme Yavaşladı


Amerika’da tüketici harcamaları, fabrika siparişleri ve yeni ev satışlarını kapsayan son bir rapor ekonomik düzelmenin yavaşlamakta olduğunu gösteriyor. Rapora göre tüketiciler para harcamak yerine biriktirmeyi tercih ediyor.

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Amerikalılar’ın tasarruf oranı bir yıl içinde en yüksek seviyesine ulaştı. Harcama oranında ise son bir ay içinde değişiklik olmadı.

Amerikalı işçilerin ücretlerinde ise Mayıs ve Haziran aylarında artış olmadı.

Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan bir başka raporda Amerikan fabrikalarına verilen siparişlerin azaldığı belirtiliyor.

Bu arada emlak sektörünü takip eden özel bir şirket tarafından yayınlanan raporda yeni ev satışlarının yüzde 2,6 oranında düştüğü belirtildi..

Amerikan ekonomisinin yüzde 70’ini tüketim oluşturuyor.

Ticaret Bakanlığı’nın geçen haftaki raporunda işsizliğin tüketici harcamalarında kesintiye yol açtığı belirtilmişti. Amerika’da işsizlik oranı Haziran ayında yüzde 9,5 düzeyindeydi. Temmuz ayı işsizlik oranı Cuma günü açıklanacak. Maliye Bakanı Timothy Geithner Amerikan ABC televizyonunda yayınlanan röportajında işsizlik oranının gelecek iki ayda daha da artabileceği uyarısında bulundu.

Geithner iş alanlarının açıldığını ancak bunun istenilenden daha yavaş olduğunu söyledi.

Geithner’ın New York Times gazetesinde yayınlanan bir makalesinde ise ekonominin büyüme yolunda olduğu ifadeleri yer alıyor.

XS
SM
MD
LG