Erişilebilirlik

Amerika’da Ebola’ya İkinci Kurban


Martin tedavi için Nebraska eyaletinin Omaha kentine getirilmişti
Martin tedavi için Nebraska eyaletinin Omaha kentine getirilmişti

Ebola tedavisi görmesi için Amerika’nın Nebraska eyaletine nakledilen doktor kurtarılamadı; Sierra Leone’li Martin Salia, Yeşil Kart sahibi olduğu için Amerika’ya getirilmişti

Ebola tedavisi görmesi için Amerika’nın Nebraska eyaletine nakledilen doktor kurtarılamadı; Sierra Leone’li Martin Salia, Yeşil Kart sahibi olduğu için Amerika’ya getirilmişti.

Ebola hastalığına yakalanan ve tedavi için Sierra Leone’den Amerika’nın Nebraska eyaletine nakledilen doktor yaşamını yitirdi.

Nebraska Tıp Merkezi’nden yapılan açıklamada Doktor Martin Salia’nın, hastalığın ileri derecedeki semptomları nedeniyle öldüğü kaydedildi.

Salia, Ebola nedeniyle Nebraska tıp Merkezi’nde tedavi gören üçüncü, Amerika’da bu hastalıktan ölen ikinci kişi.

Sierra Leone’li Martin Salia, Yeşil Kart sahibi olduğu için Amerika’ya getirilmişti.

Dünya Sağlık Örgütü, bugüne kadar hastalığa yakalanan 14.413 kişiden 5.177’sinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Örgüt, hastalığın şu anda en hızlı Sierra Leone’de yayıldığını, sadece geçen hafta bu ülkede 421 kişinin Ebola virüsüne yakalandığını açıkladı.

Hastalığın odak merkezi olan Liberya ise 25 Aralık tarihine kadar mikrobun kökünü kesme hedefi koydu. Batı Afrika’daki 5.165 Ebola ölümlerinden 2.800’ü Liberya’da gerçekleşti.

Buarada Amerikan hükümeti Liberya, Sierra Leone ve Gine’den gelen yolculara havaalanlarında uygulanan kontrollerin Mali’den gelen yolcular için de geçerli olacağını söyledi. Bu ülkelerden gelen yolcular havaalanlarında ateşleri ölçülüyor; Ebola virüsüne maruz kalıp kalmadıklarını belirleyecek sorular soruluyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG