Erişilebilirlik

Amerika'da Cadılar Bayramı


Amerika'da Cadılar Bayramı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:25 0:00

Cadılar Bayramı, Amerika’da kostümlü partilerin verildiği, korku dolu hikayelerin anlatıldığı, çocukların kapı kapı dolaşıp komşulardan şekerlemeler topladığı bir gün. 31 Ekim günü kutlanan Cadılar Bayramı’nda evlerin bahçelerini kısa süre öncesine kadar en çok içi oyulmuş ve mumla ışıklandırılmış balkabakları süslerdi. Şimdiyse Amerikalılar Cadılar Bayramı için evlerini balkabağından çok daha farklı dekorasyon ve süslerle donatıyor.

Örneğin başkent Washington'un hemen yakınındaki Virginia eyaletinin Alexandria kentinde yaşayan Christ ailesinin evinde tüyler ürpertici şeyler oluyor. Karanlığın içinden korkunç yaratıklar çıkıveriyor. Evin her yerinde Cadılar Bayramı dekorasyonları var.

Babasıyla yaşayan 32 yaşındaki Nicole Christ, Cadılar Bayramı’ndan birkaç hafta önce evinin bahçesini dekore etmeye başlıyor.

Nicole Christ, yıllar boyunca satın aldığı Cadılar Bayramı dekorlarından oluşan büyük bir koleksiyona sahip. Bu hobinin oldukça pahalı olduğunu belirtse de her yıl Cadılar Bayramı'nın gelişini dört gözle beklediğini söylüyor.

Koleksiyon büyüdükçe Cadılar Bayramı gecesi eve şekerleme toplamak ve dekorasyonu görmek için gelenlerin sayısı da artıyor. Christ’in evini geçen sene 200 kişi görmüş.

Buffaloe ailesinin evinin ön bahçesi ise adeta topraktan ölülerin fışkırdığı bir mezarlık haline gelmiş. 13 yaşındaki Will Buffaloe, evin bahçesini korkutucu dekorlarla süslemiş. Will, “Hayal gücünüzü sonuna kadar kullanabilirsiniz. Yılda bir gün her türlü deliliği sergileyebilirsiniz. Ölümü çağrıştıran dekorasyonlar büyük ilgi çekiyor, kimse size deli gözüyle bakmıyor” diye konuşuyor.

Cadılar Bayramı başka ülkelerde de kutlanıyor. Ukraynalı bir aile için Amerika’da Cadılar Bayramı kutlamak son derece tuhaf geliyor. Alexandria’ya sekiz ay önce taşınan ailenin üyesi Vira Brovska, önce şaşırdım ama şartık Cadılar Bayramı'nı sevdiğini belirtiyor.

İster geleneksel balkabaklarıyla olsun ister gösterişli bir dekorla, Cadılar Bayramı 7’den 70’e herkesin iyi vakit geçirdiği bir gün.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG