Erişilebilirlik

Arizona Kurbanlarına 'Saygı Duruşu'


Arizona Kurbanlarına 'Saygı Duruşu'
Arizona Kurbanlarına 'Saygı Duruşu'

Amerika bugün Washington saatiyle 11:00’de (18:00 TSİ) Arizona’da silahlı saldırıya uğrayanlar için bir dakikalık saygı duruşunda bulunacak. Başkan Barack Obama ve eşi Michelle Obama da Beyaz Saray’da saygı duruşunda bulunacak.

Saldırıyı düzenleyen 22 yaşındaki Jared Loughner bugün Phoenix kentinde mahkemeye çıkarılacak. Saldırgan, Kongre üyesine suikaste teşebbüs, federal memurları öldürme ve öldürme girişiminde bulunmakla suçlanıyor.

Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner, bu hafta yapılacak oylamaların ertelendiğini açıkladı. Beyaz Saray, devlet daireleri ve askeri tesislerde bir hafta süreyle bayraklar yarıya indirildi.

Arizona eyaletini Tucson kentinde bir süpermarkette düzenlenen saldırıda ağır yaralanan Temsilciler Meclisi üyesi Gabrielle Giffords halen komada bulunuyor. Olay sırasında federal bölge mahkemesinin yargıcı, Giffords’un yardımcılarından biri ve dokuz yaşındaki bir kız çocuğu da hayatını kaybetti.

Saldırıda toplam altı kişi öldü, 14 kişi de yaralandı.

Temsilciler Meclisi Üyesi Giffords, saldırı sırasında seçmenleriyle bir araya gelmiş, sorunlarını dinliyordu. Doktorlar başından yaralanan Giffords’un durumunun ağır olduğunu söylemekle birlikte ‘ihtiyatlı bir iyimserlik’ gösteriyor. Yaralılar arasında durumu en ağır olanı Giffords.

Bu arada olay sırasında, Giffords’la konuşmak üzere sırada bekleyen bir kadının, boşalan silahını yeniden doldurmaya çalışan Jared Loughner’in elinden şarjörünü aldığı belirlendi. O sırada yine sırada bekleyen iki kişinin de saldırganın üzerine atlayarak etkisiz hale getirdikleri belirtildi.

Jared Loughner adıyla youtube sitesinde yayınlanan görüntülerde, saldırgan olduğu sanılan kişi, devlet düzenini eleştiriyor ve yeni bir para birimi uygulamasına geçilmesini istiyor. Polis, görüntüleri inceliyor.

Giffords, geçen Mart ayında, sağlık reformuna verdiği destek nedeniyle taciz edilen 10 Demokrat Kongre üyesi arasındaydı. O dönemde Giffords’un Tuscon’daki bürosunun kapısı kırılmıştı.

Giffords, 2 Kasım seçimlerinde üçüncü kez Kongre’ye seçildi.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG