Erişilebilirlik

Amerika Yine Kar Altında


Massachusetts sakinleri yine karlar altında bembeyaz bir sabaha uyanırken, Boston’a 30 santimetre kalınlığında kar yağdı.

Boston’da son iki hafta içinde biriken kar kalınlığı 1,7 metreyi buldu. Kent yetkilileri, kaydedilen kar seviyesiyle birlikte, 2015 kışının Boston tarihindeki en karlı 10 kış arasına girdiğini açıkladı.

Kar fırtınası nedeniyle 1500 uçuş iptal edilirken, Massachusetts Valisi Charlie Baker, eyalet sakinlerinden zorunlu olmadıkça seyahat etmemelerini istedi. Bölgede çok sayıda okul ve hükümet binası hizmete kapatıldı.

Fırtına yüzünden iki önemli davanın mahkemeleri de ertelendi. Boston Maratonu sırasında düzenlenen bombalı saldırının zanlılarından Cohar Çarnayev’in mahkemesi iptal edildi. Ayrıca New England Patriots takımı oyuncularından Aaron Hernandez’in öldürülmesiyle ilgili mahkeme oturumuna bir gün ara verildi.

Öte yandan Pineapple Express fırtınası, Amerika’nın batı sahillerini vurmaya devam ediyor. Bölgede sağnak yağış ve şiddetli rüzgar hayatı olumsuz etkiliyor.

Geçtiğimiz hafta Kuzey California, Oregon ve Washington eyaletlerinde kaydedilen yağış miktarı 30 santimetreye ulaşırken, Oregon ve Washington’da sel ve toprak kayması meydana geldi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG