Erişilebilirlik

Donald Trump Amerika'nın 45'inci Başkanı Seçildi- CANLI BLOG

Amerika yeni başkanını seçti. Beyaz Saray'ın bir sonraki sakini, milyarder işadamı Donald Trump oldu

Amerika Başkanlık Seçimleri’ni beklentilerin aksine Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump’ın kazanması Ankara’da beklentileri arttırdı.

Trump'ı tebrik eden Başbakan Binali Yıldırım, yeni yönetimden Türkiye’nin terörle mücadeledeki hassasiyetini dikkate almasını talep etti ve “Amerika Birleşik Devletleri topraklarında yaşayan Fethullah Gülen'in bir an önce ülkemize iadesi konusunda yeni başkana buradan açıkça çağrı yapıyorum'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise ''Temenni ederim ki ABD'nin bu tercihi, gerek temel hak ve özgürlükler, gerek demokrasi, gerek bölgemizdeki gelişmeler noktasında hayırlı adımların atılmasına vesile olur. Ve ben, ABD'nin bu tercihini hayra yormak istiyorum ve başarılı bir gelecek temenni ediyorum" diye konuştu.

Obama, tüm ulusu birlik olmaya çağırdı ve "Kaybeden taraf daima üzülür ama unutmayalım, hepimiz aynı takım için oynuyoruz," dedi ve seçimleri aynı takımın antreman için kendi arasında maç yapmasına benzetti.

Obama, “Hepimiz, Trump'ın başarılı olmasını istiyoruz," dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: "Barışçıl bir geçiş süreci demokrasimizin en temel göstergesidir, ve önümüzdeki birkaç ay içinde bunu dünyaya bir kez daha göstereceğiz."

Obama, gençlere de seslendi ve sonuçlardan hayal kırıklılığına uğramamalarını istedi. "Cesaretiniz kırılmamalı, şüpheye düşmeyin ve asla önemsiz olduğunuzu düşünmeyin," dedi.

Başkan Barack Obama da seçim sonuçlarını değerlendirdiği konuşmasını Beyaz Saray'ın bahçesinde az önce yaptı. Obama'nın yanında, Başkan Yardımcısı Joe Biden da vardı. Seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra Trump’ı telefonla arayarak zaferini tebrik eden Obama Cumhuriyetçi politikacıyı Perşembe günü de Beyaz Saray’a davet etti.

Teamüllere göre, başkan adayları seçimi kaybettikleri akşam bu konuşmayı yapıyor. Ancak, Clinton bu geleneği yıkarak seçim yenilgisini kabul ettiği konuşmasını bugün yaptı.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG