Erişilebilirlik

Amerika ve Rusya Arasında Yoğurt Krizi


Amerika ve Rusya arasında devam eden ticari sorun Olimpiyatlar’a katılan Amerikalı sporcuları temel gıdalarından biri olan yoğurttan mahrum bıraktı

ABD’nin Rusya Büyükelçisi Michael McFaul, Rus yetkililerin Chobani marka yoğurdun Rusya’ya girişine izin vermesi için çalışmaların sürdürdüğünü bildirdi. Merkezi New York’ta bulunan firma, Amerikan Olimpiyat Takımı’nın resmi sponsorlarından biri.

Ancak Rusya gerekli gümrük sertifikası sağlanmadığı için yoğurtların ülkeye girişine izin veremeyeceğini söylüyor ve Amerikan Tarım Bakanlığı’nın gerekli belgeleri kendilerine ulaştırmadığını belirtiyor.

Rusya uzun yıllardır Amerikan süt ürünleri standartları ile ilgili itirazlarından dolayı ABD’den yoğurt ya da herhangi bir süt ürünü ithalatına izin vermiyor.

Hafta başında Senatör Charles Schumer, Rus Büyükelçisi’ni arayarak 5 bin adet yoğurtun Soçi’ye yollanmasına izin verilmesini rica etti. Schumer Rusya’nın talep ettiği gümrük sertifikasının çok belirli kuralları olduğunu ve bunu almanın mümkün olmadığını söyledi. Senatör bu sorunun kabul edilemez olduğunu, çünkü Tarım Bakanlığı’nın bu besin ürününün sağlıklı olduğuna dair sertifika vermeye hazır olduğunu da ekledi.

Şimdilik yoğurtlar New Jersey eyaletinde depolarda beklemeye devam ediyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG