Erişilebilirlik

Amerika Twitter’dan WikiLeaks Mesajlarını İstedi


Amerika Twitter’dan WikiLeaks Mesajlarını İstedi
Amerika Twitter’dan WikiLeaks Mesajlarını İstedi

Amerika’da bir mahkeme, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan Wikileaks'le ilişkili mesajların ayrıntılarını istedi.

Federal mahkemenin talebi, WikiLeaks kurucusu Julian Assange ile belgeleri ona sızdırdığı öne sürülen Amerikan askeri Bradley Manning’ın ösel hesaplarını da kapsıyor.

Mahkeme, Wikileaks'in önde gelen diğer isimlerinin de telefon numaraları, adresleri, bağlantı ve ödeme kayıtlarını istiyor.

Assange İsveç’te bir cinsel tecavüz iddiasıyla ilgili olarak şartlı tahliye edilmişti. Orduda bilgisayar programcısı olan Manning ise askeri bir cezaevinde tutuklu.

Haberlere göre, Amerika Dışişleri Bakanlığı, gizli diplomatik telgraflarda adı geçen birkaç yüz kişiyi can güvenlikleri konusunda uyardı.

New York Times gazetesi, Obama yönetiminin, aralarında yabancı yetkililer, işadamları ve insan hakları eylemcileri de bulunan bu kişileri emniyetleri için başka yerlere yerleştirdiğini yazdı.

WikiLeaks’in, geçen yıl Amerika’nın Afganistan’la ilgili diplomatik mesajlarında Amerika’ya istihbarat sağladığı belirtilen Afganların adlarını ifşa etmesi büyük eleştirilere sebep olmuştu.

Eleştiriler üzerine WikiLeaks belgelerde adı geçen sivillerin adlarını artık gizli tutuyor.

Washington, en az 250 bin gizli askeri ve diplomatik belgeyi tüm dünyaya açıklayan Avustralya vatandaşı Julian Assange'ı şu veya bu şekilde Amerika’ya getirip yargılamak istiyor.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG