Erişilebilirlik

Amerika Savaşta Ölen Askerleri Anıyor


Bugün Amerika’da savaşlarda ölen askerleri anma günü. Her yıl Mayıs ayının son Pazartesi kutlanan anma günü, ABD'de geleneksel olarak yaz mevsiminin başlangıcı da kabul ediliyor

Ulusal Anma Günü’nde, milyonlarca Amerikalı 1865’teki İç Savaş’tan bu yana, Irak ve Afganistan dahil tüm savaşlarda hayatlarını kaybeden askerleri anıyor. Anma Günü nedeniyle savaşlarda ölen Amerikalılar için sabah saatlerinde saygı duruşunda bulunuldu, mezarlarla anıtlar ziyaret edildi.

​Ülke çapında kutlanan Ulusal Anma Günü nedeniyle resmi daireler, özel işyerleri ve okullar tatil, aileler askeri mezarlıkları ziyaret edip gelenek haline gelen küçük bayraklar bırakıyor.


Washinton'da ise her Anma Günü’nde olduğu gibi binlerce motorsikletli biraraya gelerek kamuoyunun dikkatini savaşlarda yaşamını yitirenlerin üzerine çekmek için "Rolling Thunder" adı verilen ralliye katılıyor.

Anma günü öncesinde Başkan Barack Obama Afganistan'a sürpriz bir ziyarette bulundu ve bu ülkedeki Amerikan askerlerine hitaben bir konuşma yaptı.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG