Erişilebilirlik

Amerika Pakistanlı Teröristin Başına Ödül Koydu


Laşkar-ı Tayba adlı terör örgütünün kurucusu olan Said, şu anda örgüte para toplayan Cemaat-ül Dava adlı paravana vakfın başkanlığını yapıyor.

Amerika Dışişleri Bakanlığı’nın “Adalet İçin Ödül” programının internet sitesinde, Hafız Muhammet Sait’in yakalanmasına yardımcı olacak kişi veya kişilere 10 milyon dolar tutarında ödül verileceği bildiriliyor.

Amerika, Cemaat-ül Dava’nın ikinci başkanı ve Sait’in yardımcısı Hafız Abdül Rahman Makki’nin başına ise 2 milyon dolar ödül koydu.

Laşkar-ı Tayba militanları tarafından 2008’in Kasım ayında Mumbai’nin finans merkezinde birkaç yere birden yapılan eşgüdümlü saldırılarda 6’sı Amerikalı 166 kişi ölmüştü. Hindistan hükümeti saldırının Pakistan ordusu ve istihbarat örgütü tarafından planlandığını ve Laşkar-ı Tayba tarafından uygulamaya konduğunu tespit etmişti.

Pakistan hükümeti Said’i saldırılardan sonra 6 ay süreyle ev hapsinde tutmuş ancak aleyhinde kanıt bulunamadığı için Anayasa mahkemesinin kararıyla serbest bırakmıştı.

Cemaat-il Dava Başkanı hakkındaki suçlamaları reddetti başına ödül konmasının gerçek nedeninin Amerika’nın bölgedeki faaliyetlerine karşı çıkması olduğunu söyledi.

Said, Pakistan GEO televizyonuna verdiği demeçte Amerika’dan hakkindeki kanıtları açıklamasını talep etti.

Amerika’nın terörizm zannıyla aradığı kişiler listesinin başında 25 milyon dolar ödülle Eymen el Zevahiri (Ayman al Zawahiri) bulunuyor. El Zevahiri bir zamanlar el Kaide’nin eski lideri Usame bin Ladin'in danışmanı ve doktoruydu.

Gözlemcilere göre listeki terörist zanlılarından bazılarının sahte kimlikle Türkiye'de yaşıyor olması mümkün.

XS
SM
MD
LG