Erişilebilirlik

Amerika Pakistan'ın Terörle Mücadelede 'Gerçek Müttefik' Olmasını İstiyor


Senatör John Kerry, Kabil'deki Amerikan büyükelçiliğinde
Senatör John Kerry, Kabil'deki Amerikan büyükelçiliğinde

Senato Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı John Kerry, Pakistan’ın terörle mücadelede “gerçek müttefik” olmasını istediklerini açıkladı.

Dün Afganistan’ın Mezar’ı Şerif kentinde konuşan Senatör Kerry, bu açıklamasını İslamabad’a gitmeden önce yaptı.

Kerry, El Kaide lideri Usame bin Ladin’in bu ay başında Pakistan’da Amerikan kuvvetleri tarafından gizli bir operasyonla öldürülmesinin ardından bu ülkeyi ziyaret eden ikinci Amerikalı yetkili olacak.

Bin Ladin’in İslamabad’ın 50 kilometre uzağındaki bir evde bulunduğundan yola çıkan bazı Amerikalı Kongre üyeleri, Pakistan istihbaratının El Kaide liderinin varlığından çok önceden haberdar olması gerektiğini savunuyor.

Senatör Kerry, Pakistan’la ikili ilişkilerin gelişmesi açısından daha iyi yapılacak şeyler olduğunun altını çizmekle birlikte, Amerika’nın amacının bu ilişkileri bozmak değil, daha iyi hale getirmek olduğunu söyledi.

Dün Pakistan parlamentosu, Amerika’nın bin Ladin’i öldürmek için kendi topraklarında düzenlediği operasyonu kınayan bir kararı onayladı. Operasyonun Pakistan’ın egemenliğini ihlal ettiğini belirten kararda olayı soruşturacak bağımsız bir komisyon kurulması çağrısı da yapılıyor.

XS
SM
MD
LG