Erişilebilirlik

Amerika'nın Sesi'nden Yeni Bir Web Sayfası


Amerika’nın Sesi, aşırıcılık ve terörizm ile ilgili yayınlarına verdiği ağırlığı artırıyor. Bu konudaki özel haberlere artık voanews.com internet sitesindeki özel sayfadan ulaşılabilecek.

Amerika’nın Sesi’nin haber servisi “Extremism Watch Desk”, dünyanın dört bir yanından radikalleşme ve terör haberlerini yakından takip ediyor. Batı basınında kendine yer bulamayan ayrıntıları yakın plana alıyor.

Extremism Watch Desk’in araştırmacı gazeteciliğin ön cephesinde olduğunu söyleyen Amerika’nın Sesi Genel Müdürü Amanda Bennett, “Bu sayede aşırılık yanlısı ve terörle ilgili haberlerimiz artacak. Bu birim, Hür Avrupa/Özgürlük Radyosu, Küba Yayın Ofisi, Hür Asya Radyosu ve Ortadoğu Yayın Ağı gibi ABD hükümetinin sivil yayıncılarıyla da bilgi paylaşıyor. Amaç, doğru, dengeli ve detaylı haberciliği savunan Amerika’nın Sesi yayın ilkeleri çerçevesinde, tüm dünyadaki izleyiciye kapsamlı analizler sunmak” dedi.

Extremism Watch Desk” Amerika’nın Sesi’nin 44 dil servisi ile de işbirliği yapıyor. Başta Türkçe, Kürtçe, Urdu ve Peştu dili bölümlerinden çeviri ve yayın desteği alıyor. Haberler dünya genelinde radyo, televizyon, internet ve sosyal medya üzerinden seyirciye ulaştırılıyor.

XS
SM
MD
LG