Erişilebilirlik

Amerika'nın Kuzeydoğusunda Kar Fırtınası


Dün gece Amerika'nın kuzeydoğusu başta olmak üzere 22 eyaleti etkisi altına alan kar fırtınası ve yer yer yaşanan 'kutup' soğukları, 100 milyon kişinin yaşamını olumsuz etkiliyor. Yüzlerce uçak seferi de iptal edildi

Amerika’nın başkent Washington’un da bulunduğu kuzeydoğu eyaletleri, soğuk ve oldukça karlı bir güne uyandı.

New York ve New Jersey eyaletleri valileri dün gece tüm bölgeyi etkisi altına alan kar fırtınasının ardından olağanüstü hal ilan etti. Kar fırtınası ve soğuklar 22 eyalette 100 milyon kişinin hayatını olumsuz yönde etkilemiş durumda.

2014 yılının ilk büyük kar fırtınasında, Massachusetts eyaleti ve çevresinde kar kalınlığı 45 santimetreye ulaştı. Bölgede kutup soğukları ve sert rüzgarların da etkili olduğu bildiriliyor. Zaman zaman Boston’da rüzgar şiddetinin saatte 80 kilometreye ulaştığı gelen haberler arasında.

Olağanüstü hal ilan eden New York eyaleti Valisi Andrew Cuomo, bölgedeki otobanların geceyarısından bu sabah 05.00’e kadar kapatılması emri verdi. New York kentinin çiçeği burnunda belediye başkanı Bill de Blasio, kentte okulların kapatılması talimatı verdi.

Yalnızca dün gece 2 bin 200 uçak seferi iptal edildi. Bugün de 1300 kadar uçak seferinin daha iptal edileceği bildirildi.

Başkent Washington'da federal daireler açık tutulacak.

Bugün bölgede hava sıcaklığının sıfırın altında 20 derecelerde seyretmesi bekleniyor, hatta Amerika’nın Kanada sınırına yakın bölgelerinde -25 derecenin de altına inmesi bekleniyor.

Öte yandan kuzeydoğu eyaletlerindeki kar fırtınasından ayrı olarak, Amerika’nın Ortabatı eyaletleri de ciddi soğukla mücadele ediyor. Kuzey ve Güney Dakota, Minnesota, Wisconsin eyaletleri, Illinois ve Michigan eyaletlerinin kuzeyinde sıcaklığın yer yer sıfırın altında 40 dereceye düştüğü bildiriliyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG