Erişilebilirlik

Amerika Müslümanlara Karşı Değil


Amerika Müslümanlara Karşı Değil
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:17 0:00

İç Güvenlik bakanı Jeh Johnson, IŞİD’in çarpık söylemlerini engellemek ve Müslümanlar’ın Amerika’nın bir parçası olduğunun altını çizmek için, Müslüman toplum ve örgütlerle sağlam temelleri olan yeni köprüler inşa edeceklerini söyledi.

Müslüman vatandaşlarla ilişkileri sağlamlaştırmak adına yeni köprüler inşa edeceklerini söyleyen Jeh Johnson sözlerine şöyle devam etti. “Bu köprüleri inşa ederken Müslüman vatandaşlarımıza, bu ülkede hepimizin birlikte yaşadığını, onların bizim toplumumuza ait olduğunu ve Müslüman toplumun güvenliğinin diğer bütün azınlık gruplarının güvenliği kadar önemli olduğunu vurgulayacağız. Terör tehlikesini azaltmak ve IŞİD’in yaydığı çarpık mesajları engellemek için Müslüman Amerikalılar’ın bizimle birlikte çalışmasını sağlamalıyız. Bu nedenle onları toplumumuzdan dışlayacak her nefret suçu veya söylemine karşıyım. Müslüman toplumuyla yeni köprüler inşa etmek bence iç güvenliğimizi korumak adıyla yaptığımız diğer bütün projeler kadar önemli.”

George Bush ve sonrasında Barack Obama’nın da ilk dönem İç Güvenlik Bakanı olan Michael Chertoff, IŞİD gibi terör örgütlerinin sosyal medyayı çok iyi kullanarak gençleri yalanlarla kandırıp, saflarına kolayca çekebildiklerini söyledi. Chertoff ayrıca ailelerden, çocuklarının sanal ortamda neler yaptığını izlemelerini istedi. Chertoff’a göre, Amerikan hükümetinin atması gereken en önemli adım, gençlerle iletişim içinde olmak; toplumlara gerçek İslam’ın ne olduğunu anlatmak ve IŞİD’in yaydığı çarpık görüşleri çürütmek.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Müslüman toplumu özel temsilcisi Shareek Zafer, birkaç sorunlu bireyin hatalarından bütün Müslümanlar’ın sorulu tutulmaması gerektiğini söylüyor. Zafer’e göre, Amerikan hükümetinin yanısıra birçok farklı etnik ve dini grup da Müslümanlar’a destek veriyor. Zafer, Amerikalılar’ın çoğunun Müslümanlara bir kin beslemediğini ve Cumhuriyetçiler, Demokratlar, Hristiyanlar, Yahudiler ve diğer dinlere mensup vatandaşların da Müslümanlar’ı desteklediğini söyledi.

Orlando’da yaşanan trajediden sonra birçok siyasi ve dini lider, nefret söylemlerinin Amerikan toplumunu böleceği uyarısında bulundu, bireysel eylemlerden bütün Müslüman toplumunun sorumlu tutulmamasının önemini vurguladı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG